Движението е ключов фактор от това да се чувстваме здрави

...
Движението е ключов фактор от това да се чувстваме здрави
Коментари Харесай

Признаците, които издават, че ти е нужно повече движение

Движението е основен фактор от това да се усещаме здрави и добре в телата си. Липсата на такова обаче, се отразява върху целия ни организъм. Невраната ни система също издава неналичието на такова. Ето по какъв начин да познаем, че се нуждаем от малко повече интензивност в живота си.

Признаците, които ви изпраща тялото, че сте в неприятна физическа форма

Липсата на централизация и замаяност
7-те ЗНАКА, които сигнализират, че прекалявате със спорта
Препоръчително е спортът да бъде част от живота ни. Понякога обаче може да прекалим с него в устрема си да реализираме по-бързо мечтаните...
Прочети повече
Ако не се грижим вярно за тялото си и го използваме единствено в режим „ отмора “, където през по-голямата си част просто стоим на стол, караме или лежим, то привиква, че се намира в съответния „ пестелив “ режим и притъпява някои от функционалностите на нервната система. Това води до сложна централизация, забавена мисловна действия, унесеност и елементарно преуморяване.

Други фактори, идващи от заседяването са, че виждаме „ звездички “ при ставане, невисок пулс и кръвно налягане.

Да останем във форма вкъщи - допустимо е!

Когато не подтикваме кръвта си да се раздвижи в тялото и това продължава с месеци и се трансформира в табиет – то постоянно можем да следим да ни е студено, да имаме студени ръце и крайници, студена пот.

Продължителното залежаване и заседяване трансформира функционалностите на съдовата система и може да докара до разширени вени и ставни недоволства.
Защо е важо да упражняваме всеки ден?
Изключително значимо е да упражняваме всеки ден. Това ни носи доста позитиви, които ще разгледаме в идващите редове. След като прочетете...
Прочети повече
Стоенето на стол не е присъщо за човешкото тяло от еволюционна позиция, когато стоим по този начин ежедневно стартират проблемите в кръста, гърба и врата, появяването на шипове и сходни болести.

Бавно храносмилане

Ако все по-рядко чувате придвижването на червата си, чувствате се подути и тежки след всяко хранене или имате спад в апетита си, то безспорно би трябвало да заложите на спорта и придвижването.

Те оказват помощ придвижването на кръвта в тялото, набирането на О2 в организма и подтикват функционалността на стомаха и червата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР