Движение Пет звезди“ и лявоцентристката Демократическа партия представиха програмата за

...
Движение Пет звезди“ и лявоцентристката Демократическа партия представиха програмата за
Коментари Харесай

Икономиката е приоритет за новата власт в Италия

Движение „ Пет звезди “ и лявоцентристката Демократическа партия показаха програмата за ръководство на обединението, като преди всичко в нея е въпроса за бюджета за 2020 година, предава Reuters.
Партията на Луиджи ди Майо се съгласи да образува ново държавно управление с някогашните си врагове за отбягване на предварителни избори, откакто съюзът с „ Лигата “ на Матео Салвини се разпадна предишния месец.
Привържениците на Движение „ Пет звезди “ гласоподават онлайн да поддържат препоръчаната коалиция. Малко откакто стартира гласуването, партиите разгласиха стратегия с 26 точки, която да бъде в основата на плануваното държавно управление.
„ Това е доста внимателен миг за страната. В него би трябвало да се работи, като се съсредоточим върху ползите и потребностите на жителите, на общността, която всички ние образуваме дружно “, обявиха от партията на Ди Майо, призовавайки своите последователи да поддържат договорката.
Доходността на италианските 10-годишни облигации доближи рекордно ниски равнища във вторник, давайки знак, че вложителите имат вяра, че новата администрация ще встъпи в служба, което отклонява риска от предварителни избори и продължителна политическа неустойчивост.
Начело на листата с политики за новото държавно управление е задължението да се употребява бъдещия бюджет, с цел да помогне на застоялата стопанска система да пораства, само че и обещанието, че новият кабинет няма да заплаши обществените финанси.
Италия е втората по величина тежест на дълга в Европейския съюз като част от икономическото произвеждане, а пактът приканва за по-голяма еластичност от Брюксел за превъзмогване на „ несъразмерната неотстъпчивост “ на съществуващите бюджетни правила.
Подчертавайки обществената правдивост, двете партии дадоха обещание да вкарат минимална заплата, да избегнат повишението на ДДС-то и да усилят разноските за обучение, проучвания и богатство. Програмата също прикани за налог върху мултинационалните компании и основаване на обществена банка, която да спомогне за стимулиране на развиването в по-бедната южна част на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР