Двигателите на многофункционалния лабораторен модул Наука са се включили през

...
Двигателите на многофункционалния лабораторен модул Наука са се включили през
Коментари Харесай

Техническа наизправност довела до инцидента с Наука

Двигателите на многофункционалния лабораторен модул " Наука " са се присъединили през юли след скачването с Международната галактическа станция (МКС) заради проблеми, свързани с логаритмите на системата за ръководство. Това заяви Дмитрий Рогозин, общоприет шеф на " Роскосмос ". Това направи изказването за " Соловьев Live " в YouTube.

" Имаше проблеми с логаритмите на системата за ръководство ", сподели Рогозин. Според него е мъчно да се планува по какъв начин ще се държи системата .

Припомняме, че в края на юли,, когато неговите мотори инцидентно се включиха след съединяване с Международната галактическа станция, като за малко бе изтласкана станцията от позицията ѝ.

Няколко часа след скачването , моторите на " Наука " ненадейно се включиха, принуждавайки личния състав на борда на МКС да пусне моторите в съветския сегмент на станцията , с цел да противодейства на резултата .
 МКС не е наранена след случая с
МКС не е наранена след случая с " Наука "

Модулът се включи " несъзнателно и ненадейно, премествайки станцията на 45 градуса

Модулът се включи " несъзнателно и ненадейно, премествайки станцията на 45 градуса отвън позицията ", оповестиха по-късно от НАСА в Twitter. " Операциите по възобновяване върнаха позицията и екипажът не е в заплаха. "

След това стана ясно, че МКС не е била съществено наранена от случая с съветския лабораторен модул " Наука ".

" Наука " бе изстрелян на 21 юли от космодрума Байконур в Казахстан, носен от съветска ракета " Протон ", и съставлява първото за Русия съединяване на модул на МКС от 11 години . Ще са нужни няколко месеца и голям брой излизания в космоса, с цел да се интегрира изцяло модулът с галактическата станция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР