Двете преговарящи помежду си партии са в безизходица. Тя е

...
Двете преговарящи помежду си партии са в безизходица. Тя е
Коментари Харесай

Първи реакции: Какви са заявките на партиите в първите часове след връщането на мандата

Двете договарящи между тях партии са в невъзможност. Тя е подбудена от няколко фактора. Първият е желанието на ГЕРБ да пресира, да отговори на хода с оставката на Денков. Вторият фактор е, че в случай че всички тематики, по които е било нужно единодушието и присъединяване на Движение за права и свободи, договарянето е ставало непосредствено сред ПП-ДБ и Делян Пеевски. От ПП-ДБ са решили Борисов да бъде техния буфер, преграда пред Движение за права и свободи. Недопустимо е това, че през цялото време на договарянията двете страни държаха Мария Габриел като пленник. Политическа партия бяха споделили, че в случай че тя не се преценява с тях, те ще провалят нейната европейска кариера. Това се пробваха да създадат през вчерашния ден. Най-почтеният човек, седнал на преговорната маса - върху него се изля цялата завист и неточно държание на Асен Василев и Кирил Петков. Ясно е, че обстановката с несъгласувания кабинет излиза от всевъзможни критерии за политическа уместност. Това не го одобрявам, само че реакцията беше отвратителна. Това разяснява в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS политологът Румяна Коларова.

Според политолога Милен Любенов Габриел сама се е трансформирала в жертва, с това, което направи през вчерашния ден. „ Не съм видял неточно отношение от страна на Денков или представителите на ПП-ДБ, преди през вчерашния ден ", съобщи Любенов.

По думите на политическия анализатор Георги Харизанов следват договаряния, компромиси или нови избори. Той добави, че всички министри, за които беше препоръчано да останат министри, са знаели, че имената им са разисквани в хода на договарянията. „ Да се вършат на сюрпризирани е част от политическото двуличие ”, сподели Харизанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР