Двете основни държавни дружества, ръководени от министерството на спорта (ММС),

...
Двете основни държавни дружества, ръководени от министерството на спорта (ММС),
Коментари Харесай

Весела Лечева смени цялото ръководство на тотото и поиска много по-добри резултати

Двете съществени държавни сдружения, ръководени от министерството на спорта (ММС), са със заменени управления. По-малко от три седмици след служебният министър на спорта Весела Лечева смени управата на Българския състезателен тотализатор (БСТ) и на " Национална спортна база " (НСБ).

Изпълнителен шеф на тотото става Ангел Иванов. От ММС показват, че той е приключил УНСС, компетентност " Финансов надзор " и е началник в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране, като разполага със сериозен опит във финансовия разбор, създаване на ефикасни управнически структури, надзор на разноските и ръководство на риска. В Управителния съвет влизат Таня Андреева, Галина Чернева и Радослав Щербаков.

Лечева акцентира, че задачата е тотото, което е монополист на пазара на моментни лотарийни игри, да усили доста приходите си.

" В ръководството, както и в спорта, аз имам високи упования и считам, че приходите за федерации и клубове би трябвало да бъдат доста по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които вярвам, тъй като концепциите ни за ролята и развиването на БСТ съответстват. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят ", съобщи Лечева.

Начело на " Национална спортна база " ЕАД застава Светослав Русинов. От 2017 година той е юрист на " Сердика спортни парцели " ЕАД, под чиято шапка са стадион " Българска войска " и базата в Панчарево. През септември 2020 година Русинов е назначен за основен юрист в " Академика 2011 " ЕАД.

В съвета на шефовете на НСБ влизат Данаил Димов, Виктор Попов, някогашният играч по спортна гимнастика Йордан Йовчев, а там остава и досегашният член Мартин Арсов.

Смяната на управлението на " Национална спортна база " ЕАД се основава на желанието за успокоение и предвидимост при потребление на спортната база на сдружението от спортните организации, пишат от ММС. И допълват, че са нужни " хора с визия за идните комплицирани времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията ".

" С някои дейности от подписване на противоречиви контракти, незадоволително обосновани дейности, както и продължаващо безучастие при други, управлението на НСБ изчерпа първичния ми заем на доверие ", съобщи Лечева.

По думите ѝ и в двете сдружения ще има последователност, като " задачата е опазване на оптималния баланс сред ползите на спортната общественост и тези на страната ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР