Двете обществени поръчки за строежите на стадион "Христо Ботев" и

...
Двете обществени поръчки за строежите на стадион "Христо Ботев" и
Коментари Харесай

До 8 юни Община Пловдив очаква оферти за стойността на дострояването на стадиона на Ботев

Двете публични поръчки за градежите на стадион "Христо Ботев " и стадион "Локомотив " (в парк "Лаута ") ще бъдат оповестени по едно и също време, оповестиха от пресцентъра на община Пловдив, цитирайки кмета Здравко Димитров при откриването на новия многоетажен паркинг в регион "Западен ".

"Двете поръчки ще бъдат пуснати по едно и също време, с цел да не се сърдят от двата клуба. И едните, и другите са доста ревностни ", съобщи Димитров. Търговете ще бъдат оповестени в сходство с утвърдените суми от Министерския съвет – 25 млн. лева за "Колежа " и 12 млн. лева за "Лаута ".

В "Ботев " са по-напред с документите и имат подготвен план. В момента върви пазарното изследване за цената на материалите, които ще бъдат вложени за дотъкмяване на стадиона. То завършва на 8 юни. "Целта е да се получи една действителна цена на осъществяване, която да залегне в индикативната стойност на публичната поръчка, която следва да обявим ", разяснява заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. След това ще се приготви и пусне поръчката за градежа. Проектът е същият, който бе показан преди години. Припомняме, че община Пловдив си върна от 6 март още веднъж собствеността на стадион "Христо Ботев ".

По същото време ще бъде оповестена поръчката и за градеж на стадион "Локомотив ". Тъй като от клуба не са показали още подготвен механически план, поръчката за оборудването в парк "Лаута " ще бъде построено на инженеринг въз основата единствено на идейно предложение, като цената за направа на същинския механически план ще бъде включена в дотацията от 12 млн. лева, отпуснати от страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР