Двете нови министерства – на Корнелия Нинова и Данел Лорер

...
Двете нови министерства – на Корнелия Нинова и Данел Лорер
Коментари Харесай

Подялбата е факт: Нинова и Лорер се сдобиха с министерства

Двете нови министерства – на Корнелия Нинова и Данел Лорер – родени от разполовяването на бившето икономическо ведомство, към този момент са факт. Правителството одобри техните Устройствени правилници в осъществяване на решението на Народното събрание от края на 2021 година

Припомняме, че в кабинета на Кирил Петков има няколко нови министерства. едното е на електронното ръководство, а другите две – производни на икономическото, а точно Министерство на нововъведенията и растежа (на Даниел Лорер) и Министерство на стопанската система и промишлеността (на Корнелия Нинова).

Чрез плануваните в нормативните разпореждания на плана на разпореждане и на одобряваните с него планове на устройствени правилници се преразпределят пълномощия от материалната подготвеност на министъра на стопанската система. Те следва да бъдат поети надлежно от министъра на стопанската система и промишлеността и от министъра на нововъведенията и растежа, респективно разпределени сред министрите на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа.

В портфолиото на Лорер влизат да вземем за пример „ София тех парк “, Българската банка за развиване, Българската организация за вложения и тази за поощряване на дребните и междинни предприятия. Целта на неговото министерство е да задвижи мотора на икономическа промяна. В тази връзка са му поверени евросредства по две стратегии – за нововъведения и конкурентоспособност и за научни проучвания, както от запас по Плана за възобновяване и резистентност.

При Нинова пък са тежки структури като Държавната консолидационна компания и намиращите се под шапката ѝ доста на брой сдружения, в това число „ Монтажи “ ЕАД. Тя взе и Комисията за отбрана на потребителите и още първоначално сложи акцент върху битката със сивата стопанска система и бюрокрацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР