Двете марки заедно заемат втора позиция в Европа при големите

...
Двете марки заедно заемат втора позиция в Европа при големите
Коментари Харесай

AOC и MMD изпреварват ръста на пазара при мониторите

Двете марки дружно заемат втора позиция в Европа при огромните екрани

Пазарът на монитори продължава да пораства, с помощта на прехода към модели с по-висока резолюция, ултра-широки, извити и с огромни монитори (снимка: AOC)

П азарът на монитори в европейския район е повишен с 3,2% през второто тримесечие на 2019 година, съгласно нови данни на анализаторската компания Context.

Компаниите AOC и MMD (лицензен сътрудник на Philips монитори) дружно реализират двойно по-висок растеж на продажбите – 6,7%, което им разреши да запазят третата си позиция в Европа с пазарен дял 14,1%. MMD способства за този растеж с 10,8% нарастване на продажбите по отношение на година по-рано, оповестиха от компанията.

При огромните размери екрани (27 инча и по-големи), двете марки са на втора позиция с пазарен дял от 14%. Докато този сегмент нараства с 29,2%, двете марки взаимно реализират съвсем двоен растеж в размер на 57,7%.

MMD и AOC бележат и доста нарастване на продажбите в сегмента по марки: 53,3% за MMD и 64% за AOC. Заедно, те заемат водеща позиция в Русия, Бенелюкс, Украйна, Полша, Италия, Чехия и Словакия. MMD независимо е на първа позиция в сегмента 27 ”+ в Бенелюкс и Украйна.

Щефан Зомер, шеф „ Маркетинг и бизнес ръководство ” за Европа на AOC & MMD, акцентира ролята на нововъведенията за растежа на пазара на монитори (снимка: AOC & MMD)

Общият пазар на монитори продължава да пораства, с помощта на прехода към модели с по-висока резолюция (QHD и UHD), ултра-широки, извити и огромни монитори, както и на новаторските технологии, които способстват за повишение на продуктивността и лекотата на потребление. Друг основен фактор е геймърският бранш, който непрекъснато нараства.

„ Иновациите играят роля за растежа на продажбите и продължаваме да усилваме пазарното си наличие с всяко тримесечие ”, каза  Щефан Зомер, шеф „ Маркетинг и бизнес ръководство ” за Европа в AOC & MMD.

В България пазарът на монитори е повишен с 6,6%, а общият растеж на продажбите на AOC и MMD е три пъти по огромен – 18,7%. Ръстът на AOC се показва с впечатляващите 42,5% през второто тримесечие на 2019 година, в съпоставяне със същия интервал на миналата година. И двете марки комбинирано не престават да държат трета позиция на пазара с дял от 14,1%.

„ През последното тримесечие увеличихме позициите си на пазара с двете марки (AOC и MMD), с цел да стигнем до третото място, без значение дали съпоставяме с предходната година или предходното тримесечие. На конкурентния пазар на монитори в България това е огромно достижение за нас ”, показа Кристиан Букур, търговски шеф на AOC & MMD България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР