Двете италиански партии, които получиха най-много гласове на изборите през

...
Двете италиански партии, които получиха най-много гласове на изборите през
Коментари Харесай

Управляващите партии в Италия се разбраха за коалицията, обявяват премиера днес

Двете италиански партии, които получиха най-вече гласове на изборите през март, Движение " Пет звезди " на Луиджи ди Майо и " Лига " на Матео Салвини реализираха съглашение за ръководство през вчерашния ден и се чака да разгласят през днешния ден името на премира, който са избрали да оглави бъдещото им държавно управление, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерите на двете партии ще се срещнат по-късно през днешния ден с президента Серджо Матарела в президентския замък Куиринале. Те ще срещнат президента с детайлите от постигнатото сред тях съглашение.

Италиански медии към този момент вършат спекулации за името на премиера, който двете партии ще предложат. Споменават се имената на 62-годишния икономист Гуидо Табелини, на дипломатката Елизабета Белони, на 50-годишния Микеле Джерачи, който е професор по стопанска система в Шанхай, и на президента на италианските корабостроителници Финкантиери, 63-годишния Джампиеро Масоло.

Според италианската конституция министрите в държавното управление се назначават от президента по рекомендация на определения министър председател.

Двете евроскептични и антисистемни партии са постигнали единодушие по въпроса да се промени пенсионната промяна. Компромис е бил реализиран и за смяна в плоския налог.

Най-деликатният въпрос сред двете партии е този за имиграцията, като " Лига " пази по-твърд метод спрямо Движение " Пет звезди ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР