Двете емблематични върби пред църквата Св. Седмочисленици в София ще

...
Двете емблематични върби пред църквата Св. Седмочисленици в София ще
Коментари Харесай

Нови върби заменят старите дървета пред "Св. Седмочисленици"

Двете емблематични върби пред църквата " Св. Седмочисленици " в София ще бъдат сменени с нови. Вчера едното дърво се прекърши от мощния вятър, а оглед на дънера сподели, че е в напреднал етап на гниене. Предстои оглед и на другата остаряла върба в градинката. Двете дървета от няколко дни са оградени с лента и обозначени като рискови. Въпреки това новината, че служащи разчистват останките от остарялото дърво, незабавно притегли протестиращи, които отказваха да повярват, че то е паднало единствено, и се наложи интервенция на полицията.

На мястото на двете върби ще бъдат засадени нови дървета от същия тип, като от  " Зелена система " дават обещание те да са с " оптимално огромни размери ", съгласно " Медиапул ". Подмяната на старите дървета в София постоянно е несполучлива, като тук-там младите фиданки целеустремено се унищожават, с цел да се прави място за градежи, паркиране и прочие

За замяна на старите върби се заприказва преди няколко месеца. Тогава експерти инспектираха всички дървета в градинката, която претърпя ремонт дружно с " Граф Игнатиев ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР