Двеста и петнайсет общини в страната ще са в обхвата

...
Двеста и петнайсет общини в страната ще са в обхвата
Коментари Харесай

В Плана за развитие на земеделието и селските райони са обхванати 215 общини

Двеста и петнайсет общини в страната ще са в обсега на Плана за развиване на земеделието и селските региони. Това уточни служебният министър на земеделието Явор Гечев, който взе участие в Годишната среща на локалните управляващи, проведена от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), която се организира в курорта Албена.

По думите му първичните планове сочат, че над 500 милиона евро ще отидат целево във връзка с планове, свързани с българските общини.

Той разяснява, че Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони е всичко, което ще се случва в земеделието през идващите 5 години. Към момента всички 405 забележки са изцяло отстранени, а от месец при връзки с Европейска комисия са изчистени и над 105 спомагателни отметки, посочи министърът.

Планът е в формалната система на Европейски Съюз, сподели още служебният министър. Той добави, че Стратегическият проект би трябвало да има своя база в законите на страната. Подготвен е законопроект по промени на Закона за подкрепяне на земеделските производители, добави Явор Гечев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР