Две велибградски фирми са уличени в укриване на данъци в

...
Две велибградски фирми са уличени в укриване на данъци в
Коментари Харесай

Хванаха 2 велинградски фирми за укриване на данъци в големи размери


Две велибградски компании са уличени в укриване на налози в изключително огромни размери. В профилираните инспекции, подхванати през вчерашния ден, са взели участие чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Пазарджик, инспектори от ТДНАП-Пловдив, от Изпълнителната организация по горите, от Областната ревизия по труда, както и чиновници на РСПБЗН-Велинград. Извършени са проверки на две компании с активност – обработка на дървесина във Велинград.

В двата промишлено-складови обекта на едната компания проверяващите са открили разлика от над 1000 кубика дървесина сред нанесеното по документи и действителната наличност. В рамките на инспекцията е изяснено, че продукцията е осъществена, само че за това не са издадени нужните финансовово-счетоводни документи. Резултатът от това е, че са укрити данъчни отговорности. В тази връзка е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.255 от Наказателен кодекс, а инспекторите от ТДНАП-Пловдив са запечатали единия от обектите на сдружението, като следва щателна данъчна проверка. Служителите на регионалната ревизия по труда са установили, че на работа са били наети малолетни лица, за което е формирано полицейско произвеждане за закононарушение по чл.192а от Наказателен кодекс. Съставени са и актове и за открита липса на постоянни трудови контракти на 10 служащите във компанията.

Съвместната инспекция във втората компания, профилирана в преработката на дървесина и производството на пелети, дала съвсем аналогична картина. Установена е липса на близо 350 тона подготвена продукция, която в реалност е осъществена на пазара без документи, като по този метод за избегнати данъчни отговорности в огромни размери. По случая е стартирано полицейско произвеждане по член 255 от Наказателен кодекс и следва данъчна проверка. Акт и наставления за установени нередности, свързани с пожарната сигурност на постройките и индустриалните процеси, са съставили и инспекторите " Държавен противопожарен контрол” при РСПБЗН-Велинград. Разследващите ще ревизират и за възможна съгласуваност сред двете компании.

Работата и по двата случая продължава под наблюдението на окръжната прокуратура - Пазарджик и Районната прокуратура - Велинград.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР