Две трети от всички потребители на мобилното приложение ОББ Мобайл

...
Две трети от всички потребители на мобилното приложение ОББ Мобайл
Коментари Харесай

1 млн. разменени съобщения с Кейт, дигиталния асистент в ОББ Мобайл, едва година след стартирането на услугата

Две трети от всички консуматори на мобилното приложение ОББ Мобайл през Android и iOS към този момент банкират със съдействието на цифровия помощник Кейт
Година след старта си цифровият помощник в мобилното банкиране на ОББ – Кейт, оказва помощ на клиентите на банката в над 80 сюжета, свързани с съществени банкови артикули и услуги, а съдействието ѝ употребяват към този момент над 70% от всички консуматори на ОББ Мобайл.

В основна част от сюжетите Кейт може и да дава отговор с български глас. Съдържателните и по-сложни разговори, извършени с клиенти за една година, са 560 000, което оказва помощ на Кейт да става по-умна. Създателите ѝ акцентират, че тя надалеч не е чатбот. Създадена е с технологии за изкуствен интелект по световна самодейност на белгийската KBC Груп. Клиентите откликват приблизително на всяко 10-о самодейно предложение, направено от Кейт, което несъмнено потвърждава полезността ѝ. Предстои да доразвива умеенето си да дава препоръки.
-->


Най-често употребяваните от клиентите благоприятни условия на Кейт са да блокират и отблокират карта; да разплащат битови сметки; да ревизират наличността си по сметките си или да вършат информации за изхарченото през месеца; да декларират нови карти и да избират клона, в който да ги получат, да аплайват за кредитни артикули и доста други общоприети банкови услуги. С Кейт разполагаем на потребителите са даже и непряко банкови услуги като покупка на винетка и Гражданска отговорност, подписване на застраховка за дома и при пътешестване в чужбина или даже разкриване на капиталов проект. В допълнение, един път употребявали Кейт да извършат някоя от тези действия, тя остава от изгода и отсега нататък – да вземем за пример – припомня за изтичаща винетка или за неплатени битови сметки, както и дава подобаващ съвет или оферта.

От ОББ споделят, че ускорената цифровизация на финансовия бранш продължава, като данните го потвърждават: 95% от взаимоотношенията на клиентите с ОББ са цифрови, а 1 консуматор влиза приблизително 21 пъти на месец в мобилното банкиране.

За усъвършенствано потребителско прекарване следва банката на предложи на клиентите си и „ тъмна тематика “ в ОББ Мобайл, в унисон със международните трендове.

На събитието във връзка 1 година от стартирането на Кейт Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ, показа: „ KBC Груп постоянно е поставяла клиентите си преди всичко, а с внедряването на помощник с уменията на Кейт ние даваме на клиентите си най-напредналите модерни цифрови технологии. Това е следващото доказателство, че желаем да издигнем своите банково-застрахователни услуги и потребителско преживяване на още по-високо равнище. Инвестициите на групата ни в цифровизация са впечатляващи и не е изненада, че те се отплащат – ОББ е неоспорим водач в цифровите заплащания в България “.

Татяна Иванова, изпълнителен шеф " Дигитализация, данни и интервенции " в ОББ добави: „ Не стопираме да влагаме в развиването на цифровите услуги в мобилното приложение ОББ Мобайл за повече улеснение и експедитивност в обслужването на клиентите. С цифровия помощник Кейт предоставяме персонализирано и приятелско обслужване в цифрова среда благодарение на изкуствения разсъдък и потреблението на данни. Кейт е нашето решение за решение на разнообразни потребителски проблеми с самодейни рекомендации и упътвания в забързаното им всекидневие “.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР