Две талантливи деца от Център за подкрепа за личностно развитие

...
Две талантливи деца от Център за подкрепа за личностно развитие
Коментари Харесай

Млади поетични таланти от ЦПЛР - Мездра с награди в национални ученически конкурси

Две надарени деца от Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) - гр. Мездра бяха отличени в два национални училищен състезания.  
Йоана Йолова и Елена Георгиева от Групата за художествено слово с живописен началник Лилия Христова завоюваха награди в Националния конкурс „ Моите детски фантазии “ за възпитаници от I до XII клас, проведен от Министерство на образованието и науката (МОН) и от Национален замък на децата (НДД). 
Целта на състезанието, който е включен в Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците за образователната 2023/2024 година, е да подтиква развиването на детското творчество и въображение и да даде опция на децата да споделят своите фантазии в определената от тях област на изкуството. 
Стихотворението „ Мечтание “ на Йоана Йолова, ученичка в ОУ „ Христо Ботев “, беше класирано от журито на второ място в първа възрастова група (I-IV клас) в раздел „ Поезия “ на направление „ Литературно творчество (поезия и проза) “, а стихотворението „ Мечта “ на Елена Георгиева, второкласничка в същото учебно заведение, заслужи подучване в същата възрастова група, раздел и направление. 
Междувременно Елена Георгиева завоюва още една премия - подучване за стихотворението „ Коледа е! “ в раздел „ Поезия “, първа възрастова група (I-IV клас), на направление „ Литературно творчество “ в Националния конкурс по национално приложно изкуство „ От Коледа до Васильовден ” за възпитаници от I до XII клас, проведен също от МОН и НДД. 
Конкурсът има за цел да запази и разпространява българските национални традиции и да подтиква интереса на участниците към богатото завещание на националното приложно изкуство. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР