Две стипендии за участие в международен космически лагер SpaceCampTurkey предоставиха

...
Две стипендии за участие в международен космически лагер SpaceCampTurkey предоставиха
Коментари Харесай

Пловдив изпраща отличници на космически лагер

Две стипендии за присъединяване в интернационален галактически лагер SpaceCampTurkey предоставиха Община Пловдив и Центърът за креативно образование на спечелилите в състезанието за есе или видеоесе. Пълната стипендия покрива разноските по 6-дневния престой, храната, таксата за присъединяване и пътуването на децата и е в размер на 1250 $. Отива при Габриела Атанасова от СУ „ Никола Вапцаров " и Георги Танев от ЕГ „ Иван Вазов ".

Община Пловдив е първата община - сътрудник в състезанието на SpaceCampTurkey, като съдействието с Центъра за креативно образование датира от 2017 година Впоследствие още 8 общини в България последваха нейния образец.

В галактическия лагер децата ще се борят за медали, ще работят в галактически тренажори за астронавти и ще извършват специфична задача. Цялото образование се прави на британски език. Учебно-тренировъчният лагер SpaceCampTurkey e основан през 2000 година по модел на NASA в Измир, Турция. Лятната му стратегия развива познанията на децата по астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в Космоса. Част от заниманията включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery. Учениците отглеждат и растения в безпочвена среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР