Две спортни зали и довършването на двата стадиона – това

...
Две спортни зали и довършването на двата стадиона – това
Коментари Харесай

Две нови спортни зали в Пловдив, довършването на стадионите, но без басейн – проектите в спорта на Общината

Две спортни зали и довършването на двата стадиона – това ще бъде акцентът в програмата на Община Пловдив за спортна инфраструктура за 2022 година.

Със сигурност напълно приключен би трябвало да е обектът на улица „ Дунав”, където се строи спортна зала за над 20 типа спорт. Тя е с височина 14 метра и е изцяло подобаваща освен за баскетбол и волейбол, а и за художествена гимнастика. Отвън е планувано да има две открити стадиони, както и уместно озеленяване. Тя е на стойност от 4,3 млн. лв. и бе стартирана в края на 2019 година.

Един остарял план ще бъде обновен – зала за баскетбол и волейбол в регион „ Западен”. Идейната разработка е от времето, когато Здравко Димитров бе областен кмет. Тя се намира директно до игрището, което е в окаяно положение, до учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “. Проектът се изготвя сега, като цената му ще е за към 5 млн. лв. и би трябвало да започва тази година.

Безспорно погледите са вперени най-вече в двата футболни стадиона – на Ботев и Локомотив. Въпреки напрежението към Колежа, до месец би трябвало да има напълно нов план за него, който да бъде съгласуван с настояването на почитателите. Първият стадий ще бъде с четири трибуни и 18 777 седящи места, като в сумата са 25-те милиона лв. от държавното управление на Бойко Борисов, както и спомагателните 2,8 млн. лв. от Общинския бюджет. Собственикът на ПИМК Илиян Филипов нееднократно е заявявал, че сега, в който има цялостна документи той ще разгърне строителството и ще довърши стадиона а месеци.

Строителството на Лаута също напредва с 12-те милиона лв. от страната, както и спомагателните 2,8 млн. лв. от общинския бюджет. За довършването на двата стадиона са нужни към 30 млн. лв., като Община Пловдив се надява те да дойдат от страната.

Дейностите по ст. „ Тодор Диев” също стартираха, като той единственият стадион, който се прави с пари на притежателя на клуба. Самото оборудване би трябвало да е напълно приключено през 2023 година.

За страдание, по този начин чаканият плувен комплекс „ Младост” няма да бъде рестартиран през тази година. Причината е, че строителството му набъбна на 19,7 млн. лв., като Общината ще приключи контракта и ще тръгне към нова социална поръчка.

Една от огромните фантазии на пловдивчани – ст. „ Пловдив” също няма да откри реализация през този мандат. Стадионите на двата пловдивски гранда са приоритет, като към този момент кметът е фокусирал вниманието си върху тях.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР