Две снимки на фоторепортера от Свиленград Христо Русев бяха избрани

...
Две снимки на фоторепортера от Свиленград Христо Русев бяха избрани
Коментари Харесай

Христо разби конкуренцията и ни прослави! Негови СНИМКИ влязоха в световен топ 20

Две фотоси на фоторепортера от Свиленград Христо Русев бяха определени измежду най-хубавите в международните медии и влязоха в топ класациите им. Негов фотос бе оповестен от Asianet News Network - огромна азиатска телевизия с над 5 млн. почитатели. Интересният кадър е изработен от летателен балон на изгрев слънце в планински регион на 300 км от Рио де Жанейро. Той се е наредил измежду 20-те, които медията е избрала за най-забележителните на планетата.

Русев, който е фоторепортер на свиленградския вестник " Старият мост ", не е останал неусетен и от една от водещите електронни международни медии - MSN News, част от Майкрософт. Там той е показан в селекция с 37 " Световни фотоси на седмицата " от значими събития на Земята.



Сред тях са военни учения на НАТО, " Милиардерът Ричард Брансън отдава чест на Деня на Нелсън Мандела в Южна Африка ", " Големи пожари в Калифорния ", " Роджър Федерер чества с трофея си на Уимбълдън ", " Националният празник на Франция “, " Формула 1 ", войните в Украйна и Сирия.

Христо Русев прекара 22 дни в Бразилия. Той е първият български фотожурналист, позволен в известните с престъпността си тамошни гета - фавелите.

" Радвам се, че останах жив. Това са местата, които на моменти се считат за по-опасни и от Ивицата Газа ", споделя младият свиленградчанин пред " Старият мост ". " Там е неразрешено място за служителите на реда и в случай че решат да влязат, са посрещани с патрони. Повечето хора свързват Рио с купоните, танците, самбата, Копакабана, футбола, само че малко са тези, които знаят за другата страна. Във фавелите законът няма мощ, по тази причина ръководят гангстерските босове.

По данни на Амнести Бразилия през 2012 година 56 хиляди души са станали жертви на ликвидиране, като 30 хиляди от тях са младежи на възраст сред 15 и 29 година ", споделя Христо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР