Две седмици остават до крайния срок, в които кандидатите за

...
Две седмици остават до крайния срок, в които кандидатите за
Коментари Харесай

Кандидат-войниците имат още две седмици да подадат документи

Две седмици остават до крайния период, в които претендентите за кадрова военна работа могат да подадат документи за длъжности във военните формирования на Сухопътните войски.

Срокът за подаване на документи е 7 ноември , а вакантните 188 позиции са във формированията в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол .

Желаещите да аплайват за военна работа могат да посочат до три длъжности в определеното от тях военно формирование.

Най-голям е броят на оповестените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От началото на декември батальонът ще се разрасне до полк и по тази причина са оповестени за попълване 73 вакантни длъжности , 32 от които за " планинар ".

60 са вакантни места за бойци във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца . В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат признати общо 40 боеца, а във военно формирование 54 100 - Ямбол - 15 .

Конкурсите включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща просвета и събеседване с претендента. Конкурсните изпити ще се проведат от 5 до 16 февруари следващата година. Изискванията към претендентите е да са приключили цивилен междинни или висши учебни заведения.

Документите могат да бъдат подадени посредством структурите на Централното военно окръжие в страната.

Повече информация може да бъде открита на уеб страницата на Министерството на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР