Две са възможностите за развитието на политическите процеси у нас

...
Две са възможностите за развитието на политическите процеси у нас
Коментари Харесай

Редовен кабинет или нови избори? Социолог нацели в десетката

Две са опциите за развиването на политическите процеси у нас в идните седмици - сформиране на постоянно държавно управление или предварителни избори. Втората сякаш наподобява по-вероятна поради държанието на политическите сили.

Политическите обединения излъчват посланието, че отиваме на избори, сподели пред НоваНюз социологът от „ Тренд ” Евелина Славкова. Никой не може да сформира кабинет, счита тя.
-->
„ Не ме болести този позитивизъм, че ще се образува кабинет в границите на 48-о Народно заседание. Колкото повече президентът им дава опция да намерят пресечни точки, толкоз повече партиите се раздалечават ”, сподели социологът.

Тя има вяра, че партиите приказват предизборно на своя електорат и не търсят баланс, с цел да се сформира държавно управление.

Славкова е на мнение, че измененията в изборното законодателство в границите на този парламент слагат проблема за доверието на обществото в провеждането на изборите.

„ Посланията резонират доста мощно в обществото. Ще пристигна миг, в който толкоз малко хора ще са дали своят вот, че решението на което и да е държавно управление ще бъде сложено под въпрос ”, сподели тя.

Кабинет на малцинството е неосъществим, той би трябвало да бъде гласуван, съобщи социологът.

Според нея, в случай че президентът даде трети мандат на „ Демократична България ”, това ще наподобява като поддръжка на техните рецензии за неговите дейности и позиции за Украйна.

„ Да се даде мандатът на „ Български напредък ” е несериозно ”, сподели тя. По нейни думи съществува и отдалеченост сред Румен Радев и Стефан Янев. Ако Радев връчи мандата на Янев, с това би легитимирал „ Български напредък ” като президентска партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР