Две са основните посоки, които ръководят рамката на промените. Едната

...
Две са основните посоки, които ръководят рамката на промените. Едната
Коментари Харесай

Куп данъчни промени за собствениците на имоти в Гърция

Две са главните направления, които управляват рамката на измененията. Едната е да улесни процеса на прекачване или придобиване на парцел за данъкоплатеца, като доста понижи времето, належащо за това, както и размера на нужните оправдателни документи. Другата е обвързвана с нуждата от данъчна правдивост. При краткосрочните наеми се прави опит да се приравнят тези парцели с хотелските, доколкото това е допустимо.

 

Прехвърлянето на благосъстоятелност към този момент ще бъде наложително с потреблението на банкови принадлежности. Всеки контракт, записващ предплатено, отчасти или цялостно заплащане в брой, ще се смята за недействителен и непрехвърляем. Мярката към този момент е в действие, само че защото тези, които са подписали прелиминарен контракт и са дали паричен задатък, получават опция да продължат целия развой до довеждане докрай на акта за прекачване, регламентът ще влезе в действие през 2024 година и ще засегне всички ходове, направени от нулева основа, заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

 

Въз основа на новото законодателство се дават тласъци с по-голямо понижение на налозите за възобновяване на парцели. Разходите за закупуване на артикули и приемане на услуги, свързани с енергийно, функционално и естетическо възобновяване на здания, понижават, разпределени по равно за интервал от пет години.

 

Физическите лица, които имат три или повече парцела под кратковременен наем, ще би трябвало да стартират бизнес, да водят счетоводство и да издават данъчна информация. Също по този начин, както е естествено за всички самоосигуряващи се, те ще бъдат начислени с плануваните осигурителни вноски, налог върху активността и Данък добавена стойност от първия парцел.

Увеличаване на санкциите за нерегистрация в Регистъра на парцелите за краткосрочно наемане: Глобата за нерегистрация в Регистъра на парцелите за краткосрочно наемане, която сега е хоризонтална, възлиза на 5000 евро и се постанова на шефа, без значение дали той е принципал, бенефициент или трета страна, към този момент ще се дефинира на 50% от брутния приход на последната данъчна година и съгласно най-малко 5000 евро.

 

Въз основа на новия режим Имотният указател ще осведоми общината, която от своя страна ще ревизира дали има дълг и в случай че има, дългът ще бъде доказан и събран посредством данъчната работа. По този метод притежателите и купувачите на парцели няма да страдат по опашки в общинските служби.

 

След известяван всеки дълг по Такса за недвижими парцели се удостоверява и събира от виновния лицензодател на приобретателя в сходство с използваните разпореждания в Касовата работа на Общината бенефициент.

 

Премахва се многократното показване на извадка от кадастрална скица при положение на разграничени парцели, ситуирани в границите на един и същи имот. Ако някой се интересува от закупуване на обособени хоризонтални парцели в жилищна постройка, той би трябвало да приложи към контракта три извлечения от кадастралния имот, показващи безусловно същия имот на съответната цена.

 

Електронно досие за недвижими парцели: Успоредно с въвеждането на електронно досие за недвижими парцели, събирането на документи ще се прави от нотариуса, който изготвя прехвърлянето на недвижими парцели след упълномощаване на страните. Нотариусът, акредитиран от купувача и продавача на парцела, се задължава да събира удостоверенията по електронен път посредством платформата e-Transfer, която " върви " на обществения дигитален портал gov.gr. Чрез новата платформа всички подкрепящи документи, нужни за осъществяване на покупко-продажба, ще бъдат събрани по електронен път в границите на 24 часа.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР