Две ротационни председателства поема Германия в решаващ момент. За следващите

...
Две ротационни председателства поема Германия в решаващ момент. За следващите
Коментари Харесай

Германия поема две ротационни председателства в решаващ момент

Две ротационни ръководи поема Германия в решителен миг. За идващите 6 месеца ще бъде ръководител на Европейски Съюз, а за един и на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
В Организация на обединените нации реформирането на Съвета ще е водеща за немския канцлер. В Близкият Изток Ангела Меркел разгласи, че има желание да бъде медиатор. Темата за COVID-19 стои на масата, поради нарастването на инфектираните в Европа последния месец.
В изявление за ДПА външният министър на Германия Хайко Маас сподели, че по време на немското председателство на Европейски Съюз би трябвало да се реализиран няколко цели.
Първо, би трябвало да се решат финансовите въпроси, като приемане на програмата за възобновяване от рецесията с ковид, както и многогодишната финансова рамка до 2027 година
Второ, би трябвало сполучливо да се приключат договарянията за пост-Brexit връзките с Обединеното кралство.
И трето, Европа би трябвало да бъде позиционирана като единна мощ в световната битка за превъзходство сред Съединени американски щати, Китай и Русия, която става все по-непредсказуема.
Стремежът на немското председателство на Европейски Съюз е да се реализира единение в дейностите на съюза, отбелязва 24 часа.
Кралят на Йордания заплаши Израел, в случай че анексира още от Западния бряг
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР