Две петиции за т.нар. пакет Мобилност влязоха на ниво комисия

...
Две петиции за т.нар. пакет Мобилност влязоха на ниво комисия
Коментари Харесай

Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет Мобилност

Две петиции за така наречен пакет " Мобилност " влязоха на равнище комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно отношение в Германия, Белгия, Франция и други западноевропейски страни, съобщи Българска национална телевизия.
Основен мотор на внасянето са евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Оплакванията са, че българите биват в допълнение проверявани за документи, които не са нужни. В някои случаи са налагани и непозволени санкции за това, че водачите нощуват в камионите, написа в петициите. Комисията остави петициите отворени, което значи, че Европейският парламент продължава да следи случаите.
Пред Националната телевизия Джамбазки попита за какво има такова отношение и непосредствено уточни френския президент Еманюел Макрон като съществена причина. Той употребява по негов адрес думата " двуличник " и сподели, че желае да открадне българския бизнес. Евродепутатът попита и за какво управляващите в Европейски Съюз не са по-строги и не ревизират камиони като камиона-ковчег от Англия - транспортни средства, регистрирани от фирми-фантоми в България, " възползвайки се от законодателството ни ", а тормозят нашите водачи.
" Когато френските, белгийски и немски полиция и катаджии изискват документи, които не са нужни по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна - да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си в точния момент, да бъдат санкционирани, да бъде смутен методът, по който работят ", съобщи Джамбазки.
Припомняме, че пакет " Мобилност " беше де факто блокиран в предходния Европейски парламент и към момента не всичко към него е изяснено изцяло. Основните противоречиви моменти са настояванията професионалните водачи да почиват наложително на платени паркинги, и то като водачите спят на хотел, както и след период от 3-4 седмици камионите да се връщат в страната по регистрация на фирмата-собственик, без значение дали имат товар или не.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР