Две от най-доминиращите и скъпи компании в света „Амазон“ и

...
Две от най-доминиращите и скъпи компании в света „Амазон“ и
Коментари Харесай

Амазон“ и „Гугъл Алфабет“ могат да изтрелят „Дау Джоунс“ в 21-ви век


Две от най-доминиращите и скъпи компании в света „ Амазон “ и „ Google Алфабет “ не са станали членове на извънредния клуб на Уолстрийт - „ Дау Джоунс “, само че това може напълно скоро да се промени. Всяка от тях е оценена на повече от един трилион $ и е водач в разнообразни области.

„ Амазон “ разгласи, че възнамерява да направи сплит на акциите си 20 към 1 в края на май. Макар че това няма да промени цената на компанията, това значи, че една акция, която в този момент коства към 2925 $, ще се търгува за малко по-малко от 150 $ въз основа на настоящите цени.

„ Алфабет “ също разгласи сплит своите акции 20 към 1 предишния, който би трябвало да влезе в действие през юли. Цената на най-широко наличните акции от клас А на „ Алфабет “, сега е към 2600 $. Така че, в случай че разделянето се случи през днешния ден, цената ще падне до към 130 $.

Може да се твърди, че единствената причина, заради която „ Алфабет “ и „ Амазон “ към този момент не са в „ Дау Джоунс “, е заради прекомерно високите цени на акциите им. В последна сметка те са третата и четвъртата най-ценна компания в другият значим показател за американските компании S&P 500, отстъпвайки единствено от „ Епъл “ и „ Майкрософт “.

Разликата сред „ Дау Джоунс “ и S&P 500?

S&P 500 (Standard & Poor’s 500) е вторият най-използван показател за оценка на положението на фондовия пазар в Съединени американски щати след " Дау Джоунс ". За първи път е оповестен през 1957 година Стойността му се дефинира от 500-те най-големи по пазарна капитализация щатски компании.

S&P500, по сходство на Dow Jones, се употребява като изпреварващ стопански знак. Много фондове, ръководещи пари, са замислени по този начин, че да следват представянето на показателя.

Дау Джоунс ( Dow Jones Industrial Average) , е индкс за следене на положението на промишлените предприятия на щатския фондов пазар. Той е един от няколкотофондови показателя, основани от редактора на вестник „ Уолстрийт джърнал “ и създател на компанията Чарлз Дау.

Индексът Dow Jones е най-старият в средите на съществуващите в Съединени американски щати пазарни показатели, като обгръща цените на 30 от най-големите и постоянни обществени компании в страната. Често се смята за знак за положението на щатската стопанска система.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР