Две от европейските модни столици – Милано и Париж няма

...
Две от европейските модни столици – Милано и Париж няма
Коментари Харесай

Без висша мъжка мода в Милано и Париж - slava.bg

Две от европейските фешън столици – Милано и Париж няма да проведат обичайните си фешън седмици поради пандемията от ковид.

Дефилетата в границите на Миланската седмица на мъжката мода, планувани от 19 до 23 юни, се отсрочват за септември. "Решението е нужно заради сложната обстановка, обвързвана с разпространяването на пандемията ", се споделя в официално съобщение на Националната камара на италианската мода. В него се прецизира, че представянето на сбирките мъжка мода ще се състои дружно с това на сбирките дамска мода през септември.

Парижките прет-а-портета за мъже, планувана от 23 до 28 юни, и тази за висша мода от 5 до 9 юли също се анулират. Френската федерация на висшата мода и модата реши, че обстановката не разрешава провеждането на двете събития. "Решението е взето, с цел да се защитят стилните къщи, сътрудниците им и всички, които работят в стилната промишленост ", се споделя в официално съобщение на федерацията. "Обмисля се опцията да бъдат осъществени различни планове ", се добавя в официалното съобщение.

Наскоро конгломератът LVMH и групата Kering, която е собственичка на стилните къщи Balenciaga и Yves Saint Laurent, оповестиха, че се заемат с произвеждане на медицински маски и туники и хидроалкохолен гел, с цел да отговорят на крещящия им дефицит в резултат на пандемията от новия ковид в Европа.
Модна къща Gucci, която е благосъстоятелност на същата група, се е заела да създаде 1,1 милиона хирургически маски и 55 хиляди медицински туники за лекуващия личен състав в Италия.

Източник: tialoto
Снимка: numero.com Gucci
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР