Две нови досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна, водени

...
Две нови досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна, водени
Коментари Харесай

Желка и Тодор от Варна под прицела на прокуратурата заради неспазена карантина

 Две нови досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна, водени за нарушение на наредбата и обвързваните с нея ограничения за ограничаване  разпространението на COVID-19, са взети на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна. Това е по отношение на осъществяване на напътствията за специфичен контрол и заповедта на основния прокурор, оповестяват от пресцентъра на институцията. 

И двете досъдебни производства на Районната прокуратура във Варна се водят за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На 7 март тази година 71-годишната Желка Д. пристигнала с полет от Италия в България, а на 13 март напуснала страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт на летище София.

На 2 март тази година 52-годишният Тодор В. дошъл в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калотина, а на 13 март напуснал през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Връшка чука с товарен автомобил.

По този метод и двамата варненци са нарушили наредбата, издадена срещу разпространяването на ковид, като действието им по  член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс е осъществено по време на зараза – пандемия от заразната болест, обвързвана със смъртни случаи.  

Както към този момент се знае, закононарушението по член 355, ал.2 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР