Две неща обединяват всички офиси – душният и застоял въздух

...
Две неща обединяват всички офиси – душният и застоял въздух
Коментари Харесай

Добра идея ли е чашата за кафе в офиса?


Две неща сплотяват всички офиси – душният и застоял въздух и неизменимите чаши за кафе , ситуирани върху бюрата на работещите. И сред тези две неща има нещо, което ги сплотява. Това са бактериите , които обитават офисните пространства, и които чашите за кафе обилно приютяват.

Така с изключение на комфортен съд за всекидневно подготвяне на ободряваща напитка, чашата ни за кафе в офиса се явява и разплодник на микроби , които ние неумишлено разделяме с останалите, макар че чашата ни е персонална.

Тук се появява въпросът за това какъв брой постоянно е належащо да измиваме чашата си за кафе в офиса, при изискване че тя е изложена на толкоз доста

микроорганизми. Факт е, че на работното място рядко имаме опция да измием чашата си толкоз добре, колкото бихме могли да го създадем у дома. И би трябвало да компенсираме това с по-често измиване.

Научен екип от щата Калифорния, Съединени американски щати търси отговора на въпроса какъв брой постоянно би трябвало да става това. Учените откриват няколко забавни обстоятелството.

Данните им сочат, че в най-голямо количество бактерии се откриват в офиси, където по-голяма част от работещите са мъже . Това респективно значи, че и съдовете, които се употребяват в такива офиси са по-замърсени и евентуално рискови за здравето. Според учените най-малко 90% от чашите за кафе на работещи в такива офиси са покрити с рискови бактерии, които съвсем в никакъв случай не се отстраняват изцяло при измиване.

Свързани публикации.. Колко рисков е битовият плесен по стените? 1 Слабата осветеност в офисите ни предизвиква оглупяване 0 Колко стерилни са в действителност миялните машини? 0

Заключенито на научния екип е, че даже да употребяваме добре измита чаша, би трябвало да изпиваме наличието й в границите на най-вече един час , тъй като по-късно време течността в нея става рисково обитаема с бактерии. Най-сериозно замърсяване се регистрира при консумация на кафе с мляко и захар, тъй като тези добавки спомагат за доста по-бързо размножаване на бактериите. В такива случаи е добре чашата да се почиства добре незабавно след изпиване на наличието й.

Лошата вест в тази ситуация е, че съвсем няма на какво да разчитаме, с цел да си подсигуряваме качествено разчистване на чашата за кафе в офиса. Факт е, че даже да разполагаме с кухня, домакинските гъби, които употребяваме в нея, са измежду най-замърсените кухненски принадлежности. Ползването им може единствено

да утежни

състава на микрофлората , ползваща чашата ни като собствен дом. Затова учените предлагат да взимаме чашата си постоянно у дома, където да я почистваме добре.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР