Две момчета от София на възраст около 30 години са

...
Две момчета от София на възраст около 30 години са
Коментари Харесай

Лавина уби двама сноубордисти


Две момчета от София на възраст към 30 години са починалите сноубордисти, които бяха пометени от огромната лавина, паднала в региона на "Бъндеришки улеи " над Банско. Това предадоха от Планинската избавителна работа. Жертвите са се спускали отвън пистите по западния скат под връх Тодорка дружно с още двама свои другари, които обаче са оживели по знамение и са съумели сами да се измъкнат отдолу под снега. Именно те са подали и сигнала до Планинската избавителна работа в 11.28 часа.

Огромната снежна маса е влачила двамата починали сноубордисти 800 метра и се е спряла на към 50 метра от хижа "Бъндерица ".

В акцията на планинските спасители, траяла към 3 часа, са взели участие и двете кучета Норд и Закс, описаха спасителите.

Според БЧК група от 5 души са карали отвън пистите, в лавиноопасен регион. В резултат на това са провокирали бедствието.

Мъжете са имали еърбеци, които са се отворили, само че това не ги е избавило. Първият е бил с включен пипс (лавинен предавател, който издава звуци), което е спомогнало да бъде открит по-бързо. Вторият е открит със сонда, написа dir.bg.

Малко след 14 часа телата на двамата починали са били превозени за аутопсия.

Планинските спасители от два дни предизвестяват за високата лавинна заплаха поради навалелия нов сняг. Въпреки това отвън пистите по улеите не престават да излизат търсачи на мощни чувства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР