Две жени в Малайзия, осъдени за опит да правят лесбийски

...
Две жени в Малайзия, осъдени за опит да правят лесбийски
Коментари Харесай

Две лесбийки в Малайзия бити публично с пръчки заради секс в кола

Две дами в Малайзия, наказани за опит да вършат лесбийски секс в кола, са били бити обществено с пръчка в набожен съд, оповестява БиБиСи.

Всяка от двете мюсюлманки, които са на 22 и 32 години, е била бита по шест пъти в шериатски съд в щата Теренгану.

Според формален представител това е първата присъда в щата за еднополови връзки и това е първият обществен пердах с пръчки .

Правозащитници реагираха с отвращение. Хомосексуалните дейности са противозаконни съгласно светските и религиозните закони на страната.

На побоя с пръчки са станали очевидци повече от 100 души . Малайзийската организация за правата на дамите " Помощ за дамите " съобщи за " Ройтерс ", че е " ужасена от това съществено нарушаване на правата на индивида ".

Член на изпълнителния съвет на щата Теренгану е защитил наказването, изтъквайки, че то не е имало желание да " изтезава или наранява " и е било осъществено обществено, с цел да " служи като урок за обществото ".

Двете дами, чиито самоличности не се разкриват, са били задържани през април от ислямската полиция , откакто са били открити в кола на публичен площад в Теренгану.

Миналия месец те са се признали за отговорни за нарушаването на ислямските закони и са били наказани на пердах с пръчка и са били санкционирани с 800 $.

" Сексуалните актове сред двама съгласни възрастни не би трябвало да бъдат криминилизирани, да не приказваме да бъдат наказвани с пердах с пръчка ", акцентираха от организацията " Помощ за дамите ".

Малайзия е известна като умерена страна с най-вече мюсюлманско население, само че през последните години се следи усилване на религиозните настроения .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР