Две жени станаха жертви на измама в ПавликениОт пресцентъра на

...
Две жени станаха жертви на измама в ПавликениОт пресцентъра на
Коментари Харесай

Мним работодател завлича с пари безработни жени

Две дами станаха жертви на машинация в Павликени

От пресцентъра на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново прецизират, че на 21 януари, към 11:30 часа, 46-годишна жена получава покана на мобилния си телефон от Бюрото по труда в Павликени за изявление за работа, съобщи.

На място се среща с мъж, показал се за шеф, търсещ личен състав за откриващ се магазин за облекла. Мнимият шеф убеждава пострадалата да го изчака, до момента в който организира и интервютата с другите претенденти. При повторната им среща мъжът твърди, че тъжителката е една от определените за работата и апропо ѝ предлага да закупи 10 кг. свинско месо за сумата от 40 лв.. След като получава парите, под пред текст, че отива да вземе месото, мъжът повече не се връща.

Идентичен е казусът с другата потърпевша – жена на 46 години. По същата скица мнимият шеф ѝ нанася имотна щета в размер на 40 лв..

От извършените досега оперативно-издирвателни мероприятия е открита съпричастност на 57-годишен мъж от Левски, неведнъж осъждан за измами от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково. Извършителят е разгласен за търсене. За двата случая в Районно ръководство - Павликени са заведени преписки за закононарушения по член 209, ал.1 Наказателен кодекс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР