Две жени са задържани и отведени в I-во районно управление

...
Две жени са задържани и отведени в I-во районно управление
Коментари Харесай

Две жени са задържани заради сблъсък на Орлов мост

Две дами са арестувани и отведени в I-во районно ръководство на Министерство на вътрешните работи за физически конфликт на Орлов мост в непосредствена непосредственост до подлеза на метрото. Това заяви пред публицисти шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Сблъсъкът бил по сред им, посочи заместникът му Антон Златанов. По думите му протестиращите на Орлов мост, които са блокирали придвижването сега правят административно нарушаване. Според него допустимо е да им бъдат формирани актове и да се издадат наказателни постановления на по-късен стадий. 
" Има видеонаблюдение на Орлов мост, не е належащо да подхващаме силови дейности ", добави директокрът на Столична дирекция на вътрешните работи и акцентира, че стремежът на органите на реда е да бъдат диалогични, да договарят и да реализират позволение на обстановката. 
Според Хаджиев полицейското наличие в центъра на София не е прекалено. " То е съразмерно към всички всеобщи мероприятия, които се организират на територията на столицата ", безапелационен е той и отхвърли да заяви какъв брой служители на реда са ангажирани в опазването на реда в столицата по време на чуването на претендента за основен прокурор Иван Гешев.
" Има две протестни мероприятия с разнообразни дела и и двете са обезпечени с задоволително служители на реда, нямаме процедура да оповестяваме численост на служители на реда най-малко от 10 години ", съобщи Златанов.
" На 27 септември е постъпило заявление под надпис " Марш за правда " от осведомителна организация ПИК, което е в съгласие със Столична община за осъществяване пред постройката на Висш съдебен съвет.  За същото място е постъпило заявление от гражданско съдружие " Боец " на 9 октомври, за което общината е предложила друго място за митинг - пред постройката на Съдебната палата ", посочи той и изясни масираното наличие на полиция в региона на Висш съдебен съвет, че е с оглед да не се опълчват двата митинга.
На Орлов мост, по думите на зам.-шефа на Столична дирекция на вътрешните работи се организира нерегламентирано шествие от хората, подали заявление две седмици след първото. " В момента техните дейности там се организират отвън законовия ред. Блокирано е придвижването. Водим разговор с тях и се опитваме да ги убедим, че се пречи на придвижването на всички останали поданици на София. Създали сме организация за напредване по обходни направления на жителите ", сподели още той. 
По мотив опасността за заложена бомба във Висш съдебен съвет, Георги Хаджиев заяви, че сигналът е постъпил анонимно по телефона в 10:40 часа, тестван е периметъра към Висш съдебен съвет, преценено е, че рискът не е огромен. " Продължаваме работата за определяне от кой телефонен е подадено това злоумишлено анонимно телефонно позвъняване ", добави той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР