Две жалби, подадени в Комисия за защита на конкуренцията, атакуват

...
Две жалби, подадени в Комисия за защита на конкуренцията, атакуват
Коментари Харесай

Атакуваха поръчката за Детска болница

Две тъжби, подадени в Комисия за защита на конкуренцията, нападат публичната поръчка за създаване на Детска болница. Това излиза наяве от информация на електронната страница на Комисия за защита на конкуренцията. От Министерството на здравеопазването обявиха, че публичната поръчка все още не е прекъсната и се чака решението на Комисията.

И двете тъжби са подадени на 6 август. Първата е от страна на Камарата на архитектите в България, откъдето желаят Комисия за защита на конкуренцията да спре публичната поръчка с краткотрайна мярка. От „ ВДХ " АД пък апелират решение на здравния министър Кирил Ананиев от 26 юли, обвързвано с промени в процедурата за " Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг ". То планува някои промени в условията към участниците. Така да вземем за пример в първичния вид към евентуалните претенденти е имало изискване през последните 5 години от подаване на офертата да са направили най-малко една сходна активност като да вземем за пример строителство на жилищна постройка от най-малко 8 етажа. В променения вид обаче се прецизира, че опитът на участниците би трябвало да е обвързван съответно със строителство на лечебно заведение.

Обществената поръчка за " Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница " е на стойност 95.4 млн. лева Крайният период за подаване на офертите е до 17.30 часа на 20 август, като това ще става в деловодството на здравното министерство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР