Две групи във Фейсбук затягат примката около Кабинета Борисов 3.

...
Две групи във Фейсбук затягат примката около Кабинета Борисов 3.
Коментари Харесай

България сваля Борисов на 6-ти септември! Бареков се разграничи от БУНТА, в който го замесиха!

Две групи във Facebook стягат примката към Кабинета Борисов 3. Сред главните фигури са – създателят на придвижването довело до първата оставка на Борисов през 2013 година, написа 24 часа.

“Национален митинг против безобразията в България” - такава група във фейсбук стяга поредност от митинги против държавното управление. Целта е прилепяне на премиера Бойко Борисов да подаде оставка и да се върви допустимо най-скоро на предварителни избори.

2693 души са я подкрепили до момента. Сред тях се открояват някогашният общински консултант от Съюз на демократичните сили и кандидат-кмет на София Николай Гацев и ексдепутатът Димитър Байрактаров. който сега води дружно с евродепутата Николай Бареков всяка събота заран предаването “Без цензура” по телевизия “Евроком”. Следите за самодейността за групата водят точно към втория, тъй като лозунгът ѝ е: “Искате нещата Различно показани без Цензура, Без Страх - попаднали сте на вярното място!”

В свое изявление пред „ 24 часа “ Николай Бареков опроверга информациите за това, че желае тази смяна и по подобен метод. „ Не имам вяра в уличните митинги против държавното управление. 2013-а - 2014-а година са ни горчив опит по какъв начин една улична гражданска война може да бъде опорочена и не води до нищо положително “, съобщи пред вестника Бареков.

"В нашето предаване това може да бъде единствено репортаж, а не цялото. Това предаване не е направено, с цел да смъква държавното управление, а да дава различна позиция. Целта на нашето предаване е истината, а не образуване на улични протести ", акцентира журналистът. Според него името "Бареков " се включва целеустремено, с цел да прави внушения и да ускорява драматизма и опасността за държавното управление.

"Иначе всеки може да си стачкува - като народен представител Байрактаров е работил за майките на деца с увреждания и е съпричастен към тематиката. Разбира се, че може да стачкува и не е нужно да ме пита. Така, както аз може да изляза да стачкувам за някоя друга идея ", внесе изясненост Бареков.

"Моята позиция за неуместен на цялото олигархично и политическо статукво от дълго време е известна на обществото. Но на 6 септември, ден на Съединението и на моя роден град Пловдив, няма да участвам на никакви манифестации и шествия в София. Не имам вяра в тяхната спонтанност, уви. Не имам вяра в популистките и необразовани апели в жанр "всичко за всички " или "да сменим системата за един ден ", отсече Николай Бареков.

В-к „ 24 часа “ показва и някои детайлности за готвените митинги на 6 септември. Николай Гацев пък е един от уредниците на “Орлов мост на промяната” - придвижването, което оказа помощ за ескалирането на напрежението около февруарските събития от 2013 година, довели до оставката на премиера Борисов.

Революция стяга и фейсбус група “Будните” с разгласа “Велико национално заседание без жълти павета”. Под знамената ѝ се стяга народен митинг против ръководещите, плануван за 15 ч на 6 септември на централния площад в Пловдив. Изборът на дата не е инцидентен - всичко във фейсбук страницата играе на патриотичната струна на българина.

“Будните” имат клубове в много регионални градове излиза наяве от обявата на страницата.

Целта на събитието е да сплоти българския народ! На дневен ред е привикване на Велико национално заседание, което да лустрира трите управляващи и да промени партийната система в България. Тази цел и нищо по-малко от нея, си слагат “Будните”.

Промяната в системата на ръководство подухва връзка и с митинга на Кольо Босия, който стартира гладната си стачка с настойчивия апел да си върви освен министърът на превоза, само че и всички депутати - до цялостен рестарт на системата.

Прокламираните цели на митинга точно на Съединението са:

Приемане закон за лустрацията на трите управляващи.
Вариант за безпартиен модел на ръководство и избори.
Съд за прехода.Тези, както и други оферти ще бъдат обществено презентирани и гласувани на 6 септември. Резултатът от гласуването ще дефинира дневния ред за привикване на Велико национално заседание, пишат “Будните”. На същия митинг в Пловдив щяла да бъде оповестена и дата, на която “пред Народното събрание ще желаяме от нашите чиновници в него да свикат Велико национално заседание и да следват дневния ред, над който сме се обединили”.

От групата слагат и ултиматум: “След гражданско непокорство и блокиране на столицата при отвод от страна на ръководещите да изпълнят волята на българския народ ще желаяме оставката на държавното управление!”

Оживлението към готвеното събаряне на “Борисов 3” е толкоз заразително за участниците, че постоянно от двете фейсбук групи влизат в пререкания. На места пък сюжетът се дообогатява с изявления, за които мъчно може да се реши дали са истина. Като следната: “Наш източник ни разкри, че двамата патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов в събота вечерта са били видяни в Казанлък на загадка среща с Корнелия Нинова. Според източника ни срещата се провела в хотел отвън града малко след присъединяване на Нинова в предаването “Панорама”. Двамата не са пристигнали дружно, само че пък са отседнали в един хотел, след което при тях е пристигнала и Нинова. Какво са обсъждали и за какво се вършат секрети срещи нощно време? Още на идващия ден от трибуната на Бузлуджа Нинова прикани за оставка на кабинета и разформироване на Народното събрание. По-наблюдателни жители към този момент разясняват, че сделките очевидно са направени.”

Зоват: Ако би трябвало, бутаме с камъни, шутове и плесници

Гневни българи от цялата страна пътуват в този миг към София, с цел да се включат в митинга против кабинета на Бойко Борисов и да му изискат оставката. След последните събития в страната като избиването на животните в Странджа и вчерашното изпъждане на омбудсмана от страна на Валери Симеонов хората се сплотиха и взеха решение всички дружно - фермери, миньори, жители, подкрепящи Николай Колев - Босия, майки на деца с увреждания, даже футболни агитки, да дадат воля на гнева си, като излязат през днешния ден пред Министерския съвет и Народното събрание.

Кабинетът би трябвало да бъде свален неотложно. Явно е, че не желае да работи и гледат единствено да крадат. “Тези към този момент би трябвало да си ходят”, “Ако би трябвало, да ги изгоним с камъни”... Да не се разрешава на партии да яхат митинга, тъй като да сменим едните със същите си е загуба на време. На България не ѝ трябват партии и това е ясно на всички, тъй като точно тези тумори на обществото ни - партиите, ни докараха трета национална злополука.

В митинга съгласно осведомени ще се включат и известни лица като Слави Трифонов, Сащо Диков и други. Спряга се даже името на президента Румен Радев - от президентството като жител, с цел да поддържа митинга на хората против кабинета на Бойко Борисов. Според Министерския и този митинг не бил импровизиран, а добре проведен във времето, като зад организацията му седели хора, които желаят в България да бъде безредица. Вчера министърът на земеделието даже съумя да каже пред медиите, че не виждал смисъл от този митинг, като към този момент се изплащали пари на животновъдите за умъртвените им животни. Дали ще бъде свален кабинетът на Бойко Борисов през днешния ден, остава да разберем до края на деня, само че едно е несъмнено - хората към този момент се сплотяват и в най-скоро време ще нахлуят всеобщо и в Министерския съвет, и в Народното събрание, и ще търсят сметка на политиците с плесници и шутове, тъй като ситуацията в България към този момент е нетърпимо и бурето с барут, наречено социална толерантност, всеки миг ще избухне.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР