Две гражданки с български паспорт от ромски произход са задържани

...
Две гражданки с български паспорт от ромски произход са задържани
Коментари Харесай

Две българки задържани заради вандализъм в гръцки музеи

Две гражданки с български паспорт от ромски генезис са арестувани поради вандалски дейности в музеи в Атина, съобщи кореспондентът на NOVA Бойка Атанасова.

Снимки на дамите са били разлепени в три музея, а през вчерашния ден откакто един от охранителите ги е разпознал, те са били арестувани. Това е станало директно, преди да стигнат до урната на един исторически гръцки воин от революцията през 1821 година – Константинос Канарис.

Жените са поръсвали експонатите в музеите с бебешко олио и светена вода, а пред гръцките управляващи обяснили, че са пръскали експонатите, тъй като в Библията се споделя, че това е знамение.

За момента не е ясно с какво се занимават двете дами на територията на Гърция, през днешния ден ще им бъдат повдигнати обвинявания.

Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващи в Солун

Обстановката в Солун се успокоява, откакто през вчерашния ден над 15 хиляди души стачкуваха в Солун против политиката на държавното управление в обществената сфера и главно против Преспанското съглашение, подписано през юни сред Атина и Скопие за преименуване на прилежащата страна в Република Северна Македония. Това стана по време на визитата на премиера Алексис Ципрас, който откри панаир дружно с американския министър на търговията Уилбър Рос.

Очаква се напрежението да продължи най-малко до края на седмицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР