Две години след приемането на закона, който забранява носенето на

...
Две години след приемането на закона, който забранява носенето на
Коментари Харесай

Александър Сиди: Премахването на бурките няма да реши проблема с радикалния ислям

Две години след приемането на закона, който не разрешава носенето на бурки на публични места, забулените дами в Пазарджик не понижават. Заради санкциите, които се постановат при носенето на този вид облекло на публични места, дамите търсят различни способи, с цел да прикрият лицата си, да вземем за пример медицински маски. Други, въпреки и единици, остават на твърди позиции. Съпругата на проповедника Ахмед Муса бе измежду първите санкционирани. Жената към този момент втора година не е напускала дома си в желанието си да не смъква бурката. За тези две години са санкционирани 20 забулени дами. Молитвите в джамията в града също не престават по остарелия си метод.

В предаването „ 12+4 “ Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация – партията, която инициира приемането на законовата възбрана, разяснява:

„ Законът работи, нещата са относително добре, доколкото би могла полицията да наложи спазването на разпоредбите на всички. Наистина само когато полицейските чиновници са на мястото, тогава могат да заловен нарушителя. В Пазарджик две години след приемането на закона нещата са доста по-добре в сравнение с бяха преди този момент. Тогава тези хора, облечени нетрадиционно за нашите географски ширини, бяха от самото начало в център и се виждаха непрекъснато. Сега най-малко в центъра на града и в региона на един от огромните хипермаркети не се виждат толкоз. Това не значи, че ги няма, само че евентуално вървят повече в махалата, в сравнение с из града, тъй като се опасяват от санкции “.

Според него би трябвало да се търси по-дълбоко - от кое място идват парите, кой финансира носенето на бурки и надлежно тези хора да влязат в пандиза и да получат своето наказване.

„ Само със закон да спрем бурките, това не взема решение казуса, а беше по скоро един сигнал, че страната знае какъв е казусът и потегля да работи по него. Но самото унищожаване на бурките няма да реши казуса с радикалния ислям в България. Категорично би трябвало да работим интензивно в тази посока и всички тези лица, които имат странни обвързаности, пътувания и контакти би трябвало най-малкото да бъдат респектирани от нашите служби за сигурност, с цел да знаят, че са под наблюдаване всички техни дейности. Тези хора, които се надсмиват над закона, би трябвало да са респектирани с всички полицейски средства, които са вероятни, по всевъзможен начин на държавната насила, които да ги накарат да спрат да го вършат. Тези хора нямат срам, нямат чувство за държавност. На тях самата им вяра им споделя, че те са нещо друго и не са част от корпуса на българското общество – това е огромният проблем “, счита Сиди.

Позволихме радикалният ислям да навлезе в България и допуснахме водачите в тази посока да се държат безнаказано, като че ли всичко им е разрешено, уточни Александър Сиди и добави:

„ Надявам се в най-скоро време да забележим съществени полицейски акции. Дори мисля, че българските жители биха били съгласни да заплащаме санкции за полицейски тормоз върху тези хора, единствено и единствено да ги спрем, тъй като те незабавно сега, в който влезе полицията и стартира да претърсва, знаем, че ще дойдат едни правозащитници, които ще кажат, че се нарушават правата на хората “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР