Две години след началото на пълномащабното нахлуване в Украйна, Русия

...
Две години след началото на пълномащабното нахлуване в Украйна, Русия
Коментари Харесай

Естонското разузнаване: Русия вече се готви за следващата си война

Две години след началото на пълномащабното навлизане в Украйна, Русия е крепко стъпила на бойна нога и към този момент се готви за идващия спор. Както написа Foreign Policy, базирайки се на изказвания на чиновници на естонското разузнаване, Кремъл преструктурира и уголемява армията на страната в очакване на спор с НАТО през идващите 10 години, предава " Фокус ".

Отбелязва се, че откакто Владимир Путин не съумя да реализира бърз триумф в нахлуването в Украйна, специалисти, както и американски и задгранични публични лица, оповестиха съветската войска за " книжен тигър ".

Ситуацията през третата година от войната обаче наподобява все по-стабилна за Путин, написа Foreign Policy. " Основният му политически противник ", съгласно списанието, Алексей Навални почина; жизненоважна американска военна помощ за Украйна спря в Конгреса; и Русия сложи стопанската система си на военна нога, стимулирайки отбранителното произвеждане и икономическия напредък на инат на интернационалните наказания.

Както споделя Каупо Росин, общоприет шеф на Естонската работа за външно разузнаване, " всичко повече или по-малко върви още веднъж по проект " за Русия. Руските военни водачи са се поучили от грешките в ранните стадии на войната и се приспособяват " с нехарактерна скорост ".

" Изглежда, че съветските въоръжени сили в действителност се трансформират в организация, която се учи да е войска ", споделя Розин, добавяйки, че в този момент те вземат решение проблемите, които пораждат на бойното поле в границите на няколко месеца.

" Руснаците, съгласно нашето схващане, постоянно са решавали своите въпроси или проблеми посредством повсеместност. И те са успявали в това през цялата си история ", показва Розин, добавяйки, че промените на съветските въоръжени сили евентуално ще доведат до основаването на " нискотехнологична войска с огромна огнева мощност и артилерия ".

Войната сред Русия и НАТО не е неизбежна, убеден е Розин, като означи, че може да се направи повече, с цел да се сдържи Москва. " Много бъдещи сюжети зависят от нашите действия на Запад ", споделя той.

" Конкретната задача е да създадем Украйна сполучлива в тази война, тъй като бъдещето на Европа значително зависи от изхода на тази война ", заключи ръководителят на естонското разузнаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР