Две години лишаване от свобода е присъдата, която окръжният съд

...
Две години лишаване от свобода е присъдата, която окръжният съд
Коментари Харесай

Осъдиха младеж за 7 палежа в Добрич

Две години отнемане от независимост е присъдата, която окръжният съд в Добрич наложи на 16-годишно момче, направило седем палежа в интервала от 15 декември 2018 година и 16 януари 2019 година Пет от умишлените палежи са в изоставената постройка на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, а два – във предверие и таванско помещение в жилищни блокове в града. Имало е заплаха огънят да се разпростре върху прилежащи пространства, а при палежа в жилищния блок е бил заплашен животът на собственичка на жилище.
Нанесените от палежите вреди възлизат общо на 12 841 лв., главната част от които са в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, където от пламъците са унищожени образователни принадлежности, дървена обшивка, бюра и дивани.
Палежите са осъществени до момента в който момчето е било малолетно, само че съдът приема, че той е разбирал дейностите си.
Освен палежите, младежът е упрекнат и за кражба на мобилен телефон.
Заради самопризнанията на обвинения, делото против него се гледа по съкратеното правосъдно произвеждане и е редуцирано с една трета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР