Две европейски авиокомпании, ирландският нискотарифен превозвач Ryanair и унгарският му

...
Две европейски авиокомпании, ирландският нискотарифен превозвач Ryanair и унгарският му
Коментари Харесай

Европейските авиокомпании отчитат рекорден пътнически трафик

Две европейски самолетни компании, ирландският нискотарифен транспортьор Ryanair и унгарският му съперник Wizz Air, оповестиха през днешния ден за рекорден брой превозени пасажери за месец.


През юли Ryanair е превозила 18 милиона души, което е безспорен месечен връх. В съпоставяне с юли предходната година пътникопотокът на компанията е повишен с 11%. Коефициентът на натовареност на полетите на Ryanair през юли е бил 96%.

От своя страна Wizz Air регистрира рекордните 6 млн. превозени пасажери през юли, като коефициентът на натоварване на полетите е 94,9%. В съпоставяне със същия интервал на предходната година растежът на трафика е 19,8 %.

Експертите чакаха висок коефициент на натовареност на самолетните компании това лято - след повече от две години ограничавания, свързани с ковид, които доведоха до съвсем цялостно прекъсване на пътническите полети в доста елементи на света, а самите самолетни компании бяха на ръба на банкрута.

В края на юни водещата самолетна компания на Хонконг Cathay Pacific разгласява данните си за пътническия трафик през май, като съобщи, че чака да излезе на облага за полугодието. Това e първата облага на компанията за полугодието от три години насам. През май предходната година Cathay Pacific е превозила 1,42 млн. пасажери, което е с 2345% повече спрямо май 2022 година През първите пет месеца на годината самолетната компания е превозила 3281% повече пасажери, в сравнение с през същия интервал година по-рано - 6,3 млн. против 185 000. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР