Две действия на Лионел Меси през изминалото денонощия показаха, че

...
Две действия на Лионел Меси през изминалото денонощия показаха, че
Коментари Харесай

Бащата на Меси вече преговаря с "Манчестър С"

Две дейности на Лионел Меси през миналото денонощия демонстрираха, че шесткратният притежател на " Златната топка "  явно е взел дефинитивно решение да напусне " Барселона ". Спортният публицист Танкреди Палмери, съобщи, че разполага с информация, че Меси е изпратил молба до ФИФА с искане да получи интернационалния си трансферен документ. Това е било знак, че той има намерение да реализира трансфер.

Каталунското радио RAC1 и аржентинската телевизия TyC Sports пък осведомиха, че бащата на футболиста - Хорхе Меси, който съставлява ползите на сина си, е дошъл в Англия на договаряния с " Манчестър С ". Това е един от трите клуба, дружно с " Пари Сен Жермен " и " Интер ", за които се смята, че имат интерес да купят суперзведата на " Барселона ". Предимството на " Сити " е, че управител там е Хосеп Гуардиола, който си създаде отлични връзки с Меси при взаимната им работа в " Барса ". Там играе и един от положителните другари на Лионел - аржентинският национал Серхио Агуеро. Вчера той промени профилното си име в " Инстаграм " от " kuguero10 " на " kunaguero ", което незабавно породи спекулации, че №10 в " Манчестър С " към този момент е непокътнат за Меси. Но, съгласно испански медии, Меси също е сложил изискване - да получи гаранции, че Гуардиола ще продължи контракта си със " Сити ", който сега е до юни 2021 година Паралелно с това аржентинската публицистика Вероника Брунати заяви, че " Пари Сен Жермен " също е предложил своята оферта към Меси.

Остава въпросът за раздялата сред футболиста и " Барселона ". Той упорства да напусне със свободен трансфер, поради точка в контракта си. От " Барселона " обаче упорстват да бъде платена откупващата уговорка от 700 млн. евро. 

На този декор не престават митингите на почитатели на " Барселона " с искане на оставката на клубния президент Хосеп Мариа Бартомеу. Привържениците смятат, че точно той носи огромна виновност за решението на Меси да напусне, а и разочароващата игра на тима като цяло през миналия сезон. Вчера при представянето на нов състезател - португалското крило Франсиско Тринкао (20 г.), платен за 31 млн. евро от " Брага ", Бартомеу отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР