Две деца под 10 години починаха в Шотландия от бактериалната

...
Две деца под 10 години починаха в Шотландия от бактериалната
Коментари Харесай

Бактериалната инфекция взе жертви в Шотландия

Две деца под 10 години починаха в Шотландия от бактериалната зараза, причинявана от стрептококи от Група А, с което общият брой на жертвите за цялото Обединено кралство доближи 26, съобщи БНР.

От публичното опазване на здравето на Шотландия потвърдиха, че двете деца са под 10 години и са умряли сред октомври и декември. Общо жертвите в Шотландия са 7. Общо 26 деца са умряли от болестта във Англия, само че за първи път се оповестява за смъртни случаи в Шотландия.

Шотландският министър на опазването на здравето Хамза Юсаф написа в Twitter, че " всеки смъртен случай е покруса, изключително на дребни деца, само че положителната вест е, че множеството случаи на бактериална зараза са относително леки и могат да се лекуват с антибиотици. Той добави, че работи дейно с английските управляващи за доставка на медикаментите.

Миналата седмица фармацевтите получиха позволение да предписват свободно антибиотик или други възможности на пеницилин за лекуване на болестта. Даването на антибиотици във Англия за по-масова приложимост е огромна необичайност.

От Световната здравна организация осведомиха, че смъртоносната зараза е засечена и в други европейски страни като Франция, Ирландия, Нидерландия и Швеция.

Вече се приказва за напреднал етап на създаване на специфична ваксина против болестта.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР