Две деца бяха призовани да свидетелстват срещу майка си в

...
Две деца бяха призовани да свидетелстват срещу майка си в
Коментари Харесай

Деца в Русия бяха призовани да свидетелстват срещу майка си

Две деца бяха призовани да свидетелстват против майка си в Русия. Деветгодишно момиче и 10-годишният ѝ брат бяха призовани като очевидци по наказателно дело против майка си. Жената е упрекната от съветските управляващи в неведнъж „ дискредитиране “ на съветската войска, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Майката Лидия Прудовска и двете ѝ деца -момиче на 9 години и момче на 10 години, са били извикани в петък от проверяващите в северната съветска Архангелска област да дадат показания по делото, заяви съветският новинарски уебсайт „ Сота “.

Прудовска и преди е била обект на административни ограничения по сходни обвинявания, откакто е споделила антивоенни послания в съветската обществена мрежа „ ВКонтакте “ през септември 2022 година

Дискредитирането на съветската войска се смята за закононарушение в Русия според закон, признат след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година Законът постоянно се употребява против критици на Кремъл, показва АП.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР