Две асеновградчанки, източили чужда банкова карта, получиха леки присъди от

...
Две асеновградчанки, източили чужда банкова карта, получиха леки присъди от
Коментари Харесай

Две асеновградчанки забогатяха на банкомата

Две асеновградчанки, източили непозната банкова карта, получиха леки присъди от Окръжния съд в Пловдив. Те са упрекнати за това, че са направили две незаконни транзакции от непозната дебитна карта, като са ощетили титуляра с 350 лв..

Деянието било осъществено на 16 януари т.г. По това време подбудителката била малолетна, само че имала приключен единствено начален курс на образованието си. Тя съзнателно е склонила съучастничката си да употребява платежния инструмент, като връчила на другата подсъдима дебитната карта и ПИН кода.

Самите транзакции направила престъпната приятелка, която също била приключила единствено начално учебно заведение, само че незабавно се съгласила да взе участие в схемата. Около 15:30 часа отишла до махленски банкомат в града и за 2 минути източила първо 200, а след това още 150 лв..

Титулярят се усетил, обадил се в полицията и още на идващия ден извършителките били хванати от органите на реда. Пълнолетната прекарала един ден в ареста, а след повдигнато обвиняване двете били изправени пред съда.

Там те признали виновността си, изразили страдание и помолили за съглашение с прокуратурата, което им подсигурява по-леки присъди.

Страните си стиснали ръцете на едногодишна „ пробация “ за по-младата жена. Извършителката получила условна присъда от една година, с тригодишен изпитателен период.

Определението е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР