Две актуализации на бюджета се случиха без ясни мнозинства. Това

...
Две актуализации на бюджета се случиха без ясни мнозинства. Това
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Мерките на калпак са заплаха за бюджета

Две актуализации на бюджета се случиха без ясни болшинства. Това дава място на волунтаристични хрумвания . Тази позиция изрази пред Нова телевизия някогашният обществен министър Лидия Шулева.

Намаленията на Данък добавена стойност са вреда за бюджета , посочи тя. Мерките на калпак заплашват да доведат до липса на доходи , счита Шулева. Какво ще се случи с бюджета зависи от това по какъв начин ще продължат компенсационните ограничения, по думите й.

В идващия бюджет би трябвало да се реши до какъв брой ще продължат ограниченията. Според нея би трябвало да се прегледа разходната част на бюджета. Шулева уточни, че би трябвало да се обърне внимание и на обществените ограничения и да се преразгледат критериите за подкрепяне .

Христина Христова, някогашен обществен министър подлага на критика политическото наддаване с актуализацията. Тя чака напрежение в бюджета. В антиинфлационните ограничения, съгласно нея, е липсвала устременост. Предстоят още сложни дни и сложна зима , предизвести Христова. Предстоят сложни решения, които би трябвало да се вземат в ръководството, добави тя. В България 33,3% живеят в беднотия, сподели Христова. Според нея не е направена формулировка на енергийно бедните
 Лидия Шулева: Грозно заиграване е повдигането на пенсиите
Лидия Шулева: Грозно заиграване е повдигането на пенсиите

Тя е безапелационна, че не е добра концепция да се вършат промени в пенсиите

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР