Двайсетина души се събраха днес пред пловдивския Окръжен съд, за

...
Двайсетина души се събраха днес пред пловдивския Окръжен съд, за
Коментари Харесай

Приятели на Галя пеят “Кой уши байрака, докато съдът решава дали да я остави в Психото

Двайсетина души се събраха през днешния ден пред пловдивския Окръжен съд, с цел да поддържат майката на Буда - Галя Танева, която апелира решението на съда да я настани в психиатрия. 

В началото на предходната седмица Районен съд-Пловдив реши Галя Танева да се лекува в психиатрията през идващите 30 дни. По време на съвещанието в Районния съд, юрист Костадинов изиска от магистратите 43-годишната жена да продължи лекуването си в домашни условия, само че настояването му не беше почетено.

Диагнозата на Галя Танева е лека форма на шизофрения, само че съгласно бранителят ѝ, след привършване на лекуването тя ще е напълно нов човек.

Галя Танева притегли публичното внимание, откакто три години отхвърляше да записва своето дете в „ дяволската система ”. Така то нямаше ЕГН и не можеше да се възползва от каквито и да е обществени придобивки. 

3-годишното момченце Буда към този момент има законно име и служебно издадени документи. Детето получи името Атанас, а все още е настанено със статут на краткотрайна протекция в приемно семейство. То ще има персонален доктор и ще може да посещава детска градина.

“Случаят е подобен, че има посягане върху една майка и нейните наставнически права, дадени от Бога. Сега някакви служители одобряват нео-либерални закони. Всяко нещо, което е антисемейно, е пагубно за един народ. Никой няма право да извежда дете, в случай че майката не е престъпно проявена. Тази процедура за лишаване на деца би трябвало да спре. Какво му би трябвало на детето - майка или ЕГН? ”, съобщи пред Трафикнюз Даниела Павлова пред Съдебната палата в Пловдив. Жената е тук да пази Галя.

Нейните поддръжници се пробваха да влязат в съда, само че бяха спряни от правосъдната защита.

Докато Окръжният съд в Пловдив взема решение дали да остави в ареста 43-годишната Галя Танева, нейни, хората, които я поддържат, пеят патриотични песни пред постройката. Думите на “Кой уши байрака ” се чуват и в коридорите на правосъдната палата, а делото тече при закрити порти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР