Двата тима водиха твърда и безкомпромисна битка през цялото време,

...
Двата тима водиха твърда и безкомпромисна битка през цялото време,
Коментари Харесай

Късен гол донесе победата на „железничарите“

Двата отбора водиха твърда и безкомпромисна борба от самото начало, опитваха да се надлъжат един различен чисто тактически и когато, сякаш дуелът клонеше към разумно, безплодно тъждество, шансът се усмихна на „ железничарите “.

Още от началото „ Локомотив “ и „ Черноломец “ се вкопчиха крепко и без доста изследване пробваха да пернат „ чергата “ в своя изгода.

В 8-ата минута гостите от Попово завоюваха директен свободен удар. Кристиян Върбанов центрира, а снажният защитник Мартин Ковачев с глава не откри задачата.

В последвалите минути „ железничарите “ овладяха топката и постановиха териториален напън. Стигнаха и до няколко корнера, при които обаче не последва нищо съществено.

През първото полувреме по този начин и не се доближи до удар в очертанията на двете порти. Футболистите водиха доста борба по терена, играха твърдо, само че без непотребни грубости, запазвайки правилния звук на дуела.

В началото на втората част самодейността още веднъж бе у „ железничарите “. В 52-ата минута Дани Братоев пропусна да приключи сполучливо една хубава офанзива. Много деен по лявото крило бе Преслав Петков, подпомаган по фланга от Ивайло Иванов.

Последваха две съществени положения пред русенската врата, при които вратарят Ангелов се прояви с отлични спасявания.

В 65-ата минута останаха подозрения за червен картон на централния защитник на „ Черноломец “ Мартин Ковачев, защото след прикосновение той спря откъсващия се самичък напред Дани Братоев.

В 67-ата минута пък удар на острието на „ Локо “ Бисер Георгиев мина на сантиметри от вратата на поповчани. Пет минути по-късно и Симеон Дочев насочи шут, който въпреки и прецизен, не представляваше проблем за вратаря Пантев.

Получилият се до този миг прекрасен, здрав и забавен дуел за стандартите на Североизточната Трета лига изглеждаше, че ще приключи без победител. Но, за благополучие „ железничарите “ съумяха да проявят воля за победа и в последна сметка да зарадват почитателите по трибуните.

Героят се споделяше Добромир Филипов. В 89-ата минута той посрещна отбитата след осъществяване на корнер топка на дъгата на наказателното поле и невъзмутимо я прати в мрежата за 1:0.

Падналият гол повиши напрежението на терена в последните минути, припламнаха и искри. Гостите, естествено, нямаше по какъв начин да се примирят с очертаващата се загуба. Имаха и своя късмет да изравнят, само че вратарят Ангелов за следващ път бе на своя пост и избави трите точки.

Щастлив след края на срещата бе старши треньорът на „ железничарите “ Свилен Касабов. „ Отборът посвещава днешната победа на нашия състезател Мартин Иванов, който, знаете, пострада при последния ни мач в Попово и още се възвръща. Искам особено да поздравя и нашите почитатели за основаната атмосфера по време на мача през днешния ден. За нас е значимо, че спечелихме трите точки и желая да се фокусираме над този факт “, показа Касабов.

С реализирана победа Локомотив (Русе) събра 16 точки и към този момент диша надалеч по-спокойно в таблицата на краткотрайното класиране. В идващия кръг „ железничарите “ ще гостуват на дублиращия тим на Спартак (Варна). Мачът в морската столица ще бъде другата неделя, 7 май, от 17:00 часа.

За „ Локомотив “ против „ Черноломец “ играха: 1. Александър Ангелов, 6. Мартин Ангелов (46‘ – 16. Сюлейман Салим), 2. Живко Дончев, 3. Живко Парашкевов /капитан/, 4. Ивайло Иванов, 8. Добромир Филипов, 7. Симеон Дочев, 77. Мирослав Георгиев, 99. Дани Братоев, 10. Преслав Петков (66‘ – 19. Динко Станчев), 9. Бисер Георгиев (90‘ – 18. Даниел Митев).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР