Двата смартфона на Google идват с операционна система Android 8.0

...
Двата смартфона на Google идват с операционна система Android 8.0
Коментари Харесай

Pixel 2 и Pixel 2 XL – флагмани с впечатляващи камера и екран

Двата смарт телефона на Гугъл идват с операционна система Android 8.0 Oreo, гласов помощник и усъвършенствана камера

OLED дисплеят на Pixel 2 се отличава с висока резолюция и плътност на пикселите (снимка: CNET)

Двата нови Pixel смарт телефона на Гугъл към този момент са тук. Регулярният модел Pixel 2 има 5-инчов OLED екран, а неговият по-голям другар Pixel 2 XL идва с 6-инчов екран. Гугъл нарежда устройствата с Android Oreo във високия клас като съперници на Apple iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 и LG V30, стана ясно на премиерата довечера в Съединени американски щати.

От една страна, Pixel 2 не се преценяват с някои настоящи трендове при смарт телефоните, а от друга са навръх гребена на вълната. Така да вземем за пример, двата нови модела нямат супертънки рамки и двойни камери, само че пък са водоустойчиви, изпъкнали в профил и без обичайния жак за слушалки, тъкмо както други флагмани на пазара. Тук е, несъмнено, и гласовият асистент Гугъл Assistant.

Камерата на Pixel 2 е единична, само че Гугъл дава обещание най-хубавата смарт телефон снимка (снимка: CNET)

Pixel 2 са първите смарт телефони с Гугъл Lens – функционалност на камерата, показана през май т.г. Именно камерата е най-важната характерност на новите „ пиксели ”, която е основен фактор при решението за покупка за доста консуматори.

Гугъл се надява да реализира най-хубавата снимка със смарт телефони с усъвършенствания в портретните фотоси и OIS (оптичната стабилизация на изображенията), като изпревари устройствата с две камерни лещи, предлагайки същото качество единствено с една.  e camera improvements like better portrait shots and OIS (optical image stabilization),

Гугъл отстрани общоприетия 3,5-мм жак за слушалки, в интерес на Type-C интерфейса

Разликата сред Pixel 2 и Pixel 2 XL е главно в размера. И двата модела имат високи резолюция и компактност на пикселите – 1920×1080 пиксела за 5-инчовия модел и 2880x1x440 за 6-инчовия и надлежно 441 ppi и 538 ppi, със съотношения 16:9 и 18:9. Малкият модел тежи 143 грама, а огромният – 175 грама.

Pixel 2 и 2 XL са от решаващо значение за Гугъл. Като второ потомство на семейството Pixel, тези устройства мога да бетонират мястото на Гугъл като състезател на смарт телефон пазара. Неслучайно Гугъл подписа $1,1-милиардна договорка с HTC, с цел да притегли гении към създаването на Pixel.

Новите модели Pixel 2 и Pixel 2 XL ще се доставят в няколко цвята

Предварителните поръчки на двата смарт телефона стартират на 4 октомври в Съединени американски щати и Англия и на 20 октомври в Австралия. Моделът Pixel 2 ще се предлага в три цвята – наследник, черен и бял, а XL 2 в черно и черно-бяло. На пазара Pixel 2 ще се появяват на 19 октомври – в мрежата на оператора Verizon в Съединени американски щати и през Гугъл Store, Project Fi и Best Buy.

Pixel 2 коства $649 (64GB) и $749 (128GB), а цените на Pixel 2 XL са надлежно $849 (64GB) и $949 (128GB). При предварителна поръчка Гугъл предлага специфичен пакет с гратис устройство Гугъл Home Mini за някои страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР