Двата най-добри отбора на Копа Америка 2019 - Бразилия и

...
Двата най-добри отбора на Копа Америка 2019 - Бразилия и
Коментари Харесай

Финалът: Триумф за домакините или изненадващ победител

Двата най-хубави тима на Копа Америка 2019 - Бразилия и Перу, излизат довечера от 23 часа на “Маракана” във заключителен конфликт за трофея на шампионата в 46-ото му издание.

“Селесао” е 8-кратен първенец на Южна Америка, изоставайки по този индикатор само от Уругвай (15 титли) и Аржентина (14 титли). Интересното е, че и в четирите пъти, в които Бразилия е била хазаин на футболния конгрес, точно “кариоките” са триумфирали с трофея. Това се случва през 1919 година, 1922 година, 1949 година и 1989 година Техният противник Перу има единствено две трофеи от шампионата - през далечните 1939 година и 1975 година Спечелят ли тазвечершния край, “инките” ще излязат еднолично на 4-о място по титли на континента, изпреварвайки Чили и Парагвай, които също разполагат с по два.

MATCHDAY!

The Seleção will play in their first Copa America final since 2007 against Peru. It will be held at the Maracanã in Rio de Janeiro.

Good luck to our boys pic.twitter.com/C2G77TomcY
— Brasil Football (@BrasilEdition) July 7, 2019 Бразилия е абсолютният любимец в днешния мач. Отборът освен, че е хазаин на шампионата, само че и съставът му е построен от по-добри и известни играчи спрямо тези на Перу. Освен това в груповата фаза двата отбора към този момент играха между тях, като “Селесао” разгроми съперника си с 5:0. Не бива да се подценява и фактът, че бразилците са в серия от 15 срещи без загуба. Перуанците обаче доста усъвършенстваха представянето си след въпросния дуел. Първо те отстраниха единия от любимците за трофея Уругвай след дузпи, а по-късно надвиха с безапелационното 3:0 над първенеца от предходните две издания на шампионата Чили. От друга страна, днешният им съперник също се нуждаеше от дузпи, с цел да отстрани Парагвай, а на 1/2-финалите победи с 2:0 огромния си зложелател Аржентина.
Peru dreaming of another Maracana miracle ahead of Copa America final v Brazil https://t.co/eeNFAIESCo pic.twitter.com/WhlsXEVv6c
— Mirror Football (@MirrorFootball) July 7, 2019 Очаква се Тите да не направи нито една смяна от триумфа над “Албиселесте “, като ще разчита на нов мощен мач на Роберто Фирмино и Габриел Жезус, които тогава се разписаха и асистираха за двете попадения. Евертон и Филипе Коутиньо ще им оказват помощ в нахлуване. Колегата му Рикардо Гарека също най-вероятно ще заложи на същите 11 от разгромната победа над Чили. Най-големи очаквания се залагат на ветерана Паоло Гереро, който ще води офанзивата на отбора.

БРАЗИЛИЯ - ПЕРУ

Предполагаеми сформира:

Бразилия: Алисон, Алвеш, Маркиньос, Силва, Сандро, Артур, Каземиро, Жезус, Коутиньо, Евертон, Фирмино

Перу: Гайесе, Адвинкула, Самбрано, Абрам, Трауко, Тапия, Йотун, Карийо, Куева, Флорес, Гереро

Начало: 23 часа
Стадион: “Маракана”, Рио Де Жанейро
Главен арбитър: Роберто Тобар (Чили) Копа Америка final кръг, неделя 7 юли  Бразилия 23:00предстои  Перу
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР