Дванадесетокласникът от Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора

...
Дванадесетокласникът от Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора
Коментари Харесай

Ученик стана общински съветник в Стара Загора

Дванадесетокласникът от Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски " в Стара Загора Никола Чакалов от Вътрешна македонска революционна организация стана общински консултант, излиза наяве от окончателното систематизиране на мандатите в Местния парламент. Осмият в листата на воеводите пререди шестима с персонална преференция и заема едно от двете места, които завоюва партията му под липите.

В общинския съвет за трети мандат влиза и лидерът на листата и регионален координатор на Вътрешна македонска революционна организация Антон Андонов. 18-годишното момче ще бъде най-младият консултант освен в новия мандат, само че и в историята на Стара Загора.

Резултатът на листата на Вътрешна македонска революционна организация е 3,08, а партията е единствената патриотична групировка, която влезе в Общинския съвет. Личните преференции на Антон Андонов са 551, а на Никола Чакалов - 133. Младежът, който е от гражданската квота на партията, получи повече лични вота от втория в листата Николай Шопов, също от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация, събрал 46 преференции, и от третия в листата и общински водач на воеводите Евден Николов, със 113 персонални гласа.

Никола Чакалов беше Млад кмет на Стара Загора в мандат 2018/2019 година. „ Казвали са ми, че политиката е „ мръсна игра “, само че аз влизам в нея чист “, сподели пред Радио Стара Загора Никола Чакалов, откакто бе регистриран за кандидат-съветник преди формалния старт на предизборната акция.

"Ние заложихме на младежи и на гражданска квота и както гласоподавателите демонстрираха, те имат потребност от това ", разяснява Антон Андонов.

Източник: BNR
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР