Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в

...
Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в
Коментари Харесай

Откраднаха 12 катеричи маймуни от зоопарк в Луизиана

Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в Луизиана през миналия уикенд, а дни преди този момент две маймуни изчезнаха  от „ Зоопарк Далас “, съобщи ДПА.

Зоопаркът „ Зуузиана “, който се намира в Брусард, в покрайнината на Лафайет, твърди, че кражбата се е случила преди среднощ в събота.

„ Лицето набеляза уреди за по-дребни примати и съответно изложи на риск експоната за катеричи маймуни. Лицето, за жалост, съумя да открадне дванадесет катеричи маймуни, “ сподели зоопаркът в обява във Facebook. Останалите катеричи маймуни, които са локални за Южна Америка, бяха в сигурност и други животни не бяха наранени, по думите на зоопарка.

„ Всички други животни са налице и наподобява не са били повлияни, “ споделиха от „ Зууизана “. Според зоопарка няколко локални, щатски и федерални организации проверяват случая .

„ Процесът на обгрижване на животните тук е доста пълностоен и от огромна значимост – с негова помощ се основава диалогична връзка и даже обич към животните “, показа общоприет управител Мат Олдбъргтолд. „ Те се трансформират в част от фамилията ти. За малко време стават от голяма важност за теб. Невероятно разстройващо е. Те са част от фамилията ни. Преди всичко сме просто доста смутени и бихме се радвали маймуните да бъдат върнати. “

Кражбата на катеричите маймуни беше преди тази на две маймуни от типа императорски тамарин , които изчезнаха от “Зоопарк Далас “ и по-късно бяха открити в зарязан дом на към 8 км от зоопарка. Този случай остава в развой на следствие.

В „ Зоопарк Далас “ наскоро също избяга леопард, а лешояд умря съмнително.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР