Дванадесет души са се удавили, опитвайки се да достигнат до

...
Дванадесет души са се удавили, опитвайки се да достигнат до
Коментари Харесай

12 души се удавиха в опит да достигнат до помощи, доставени по въздух в Газа

Дванадесет души са се удавили, пробвайки се да доближат до помощ, спусната от аероплан край плаж в Газа , оповестява " Ройтерс ".

Новината идва на фона на възходящите страхове от апетит съвсем шест месеца след началото на израелската военна акция.

Видеозапис на доставянето на помощта по въздух демонстрира тълпи от хора, тичащи към плажа в Бейт Лахия в северната част на анклава, до момента в който сандъци с парашути се падат към земята. След това на фрагментите се виждат хора, нагазили надълбоко във водата, и тела, изтеглени на пясъка.

Пентагонът заяви, че парашутите на три от 18-те пакета помощ, хвърлени от въздуха в Газа в понеделник, са били развалени , заради което пакетите са паднали във водата. Американското военно министерство обаче посочи, че не може да удостовери дали някой е умрял в опит да доближи помощта.

" Морално безсрамие ": Организация на обединените нации се възмути от блокирането на 7000 камиона с помощи за Газа

Гутериш посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах " от страната на Египет

Това бе следващият случай, завършващ със смъртни случаи , по време на доставки на помощ в пренаселения палестински анклав.

Хуманитарните организации показват, че единствено към 1/5 от нужните доставки влизат в Газа, защото Израел продължава с въздушната и наземната атака, почнала след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

Те настояват, че непосредствено до плажовете на Газа не могат да заместят по-големия брой доставки, обезпечавани по суша през Израел или Египет.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани Израел да поеме " стоманен ангажимент " за безконтролен достъп на помощ до линията Газа и разказа броя на блокираните на границата камиони като

Израел вини за проблемите при доставките организациите на Организация на обединените нации, които съгласно него са неефективни.
 Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение
Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение

Настроенията против дейностите на израелската войска ескалират в международен мащаб

Разпределението на помощта в Газа е комплицирано, изключително на север. Миналия месец здравните управляващи в Газа оповестиха, че опитващи се да вземат помощ от ескорт.

Израелските военни оспориха тази информация, като обявиха, че хората, които са се втурнали към конвоя, са били стъпкани до гибел от тълпата или камионите с помощ.

Израел забрани на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци да прави доставки на помощи на север и я упреква в съучастничество с " Хамас ".

Вчера Хуманитарната работа на Организация на обединените нации прикани Израел за Северна Газа от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, изтъквайки, че хората там са изправени пред " жестока гибел вследствие на апетит ".
 Агенциите на Организация на обединените нации притискат Израел да позволи хранителна помощ за Северна Газа
Агенциите на Организация на обединените нации притискат Израел да позволи хранителна помощ за Северна Газа

Израел ще спре да работи с UNRWA в Газа, обвинявайки филантропичната организация в удължение на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР