Дванадесет автобуса от Косово са блокирани на границата между Сърбия

...
Дванадесет автобуса от Косово са блокирани на границата между Сърбия
Коментари Харесай

БЛОКИРАНИ: Стотици косовски граждани от снощи са на границата между Сърбия и Хърватия

Дванадесет рейса от Косово са блокирани на границата сред Сърбия и Хърватия, заяви вестник „ Коха диторе “.

По информация на няколко косовски жители и косовската Служба за връзки с Белград още от късните часове на вторник вечерта стотици косовски жители са блокирани на граничния пункт „ Батровци “ сред двете страни.

Фатмир Хаджоли от Службата за връзки с Белград сподели, че това се случва в символ на възмездие против гласуването в интерес на приемането на Косово в Съвета на Европа нощес в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург.

Сърбия и косовските сърби не признават оповестената през 2008 година самостоятелност на тогавашната си област. Двете страни водят разговор за нормализиране на връзките си под егидата на Европейски Съюз.

„ В възмездие и неуместно неспокойствие поради гласуването нощес в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в интерес на участието на Косово в тази интернационална институция, сръбските гранични управляващи държат блокирани от среднощ най-малко четири рейса с (косовски) регистрационни табели и пасажери, жители на Република Косово, на граничния пункт „ Батровци “ сред Сърбия и Хърватия “, написа Хаджоли във Facebook.

Както Хаджоли, по този начин и блокирани косовски жители оповестиха, че сръбските управляващи са взели паспортите и документите им и са ги задържали, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР